Administraţie

Au pierdut alegerile şi carnetul de membru al PSD Olt

Înfrânţi în alegerile locale, cinci foşti primari s-au trezit şi fără funcţie, şi excluşi din partid de către Paul Stănescu, preşedintele social-democraţilor olteni

Conducerea Partidului Social Democrat – Olt a sancţionat drastic candidaţii PSD care au pierdut alegerile locale şi i-a exclus din organizaţie. Cel mai afectat pare să fie fostul primar al Deveselului care nu va mai fi la conducerea primăriei atunci când baza militară va fi pusă pe picioare şi americanii vor veni în această localitate. El a pierdut bătălia în faţa -candidatului PP-DD, Ion Aliman.

Cei cinci edili care au rămas fără culoare politică sunt: Nicolae Preda de la Găneasa, Paul Văle de la Stoeneşti, Gheorghe Beciu de la Deveselu, Andrei Emilian de la Băbici, Constantin Nedelea de la Scorniceşti şi de la Potcoava, Florin Mateiana. Majoritatea dintre aceştia visează acum să obţină măcar funcţiile de viceprimari. Conducerea PSD Olt l-a sancţionat drastic şi pe fostul primar al comunei Deveselu, Gheorghe Beciu, după ce acesta a fost înfrânt în scrutinul din 10 iunie, actual primar al comunei fiind reprezentantul PP-DD, Ion Aliman. Fostul primar intenţionează să conteste decizia la Comisia de arbitraj a PSD.

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a anunţat, imediat după scrutinul din 10 iunie, că le va retrage sprijinul politic tuturor candidaţilor care au pierdut alegerile la primărie.

„Pot să spun că nu sunt supărat, mi-am dus crucea până la capăt onorabil, aş zice eu. Suntem printre singurele comunităţi unde primarul care a pierdut alegerile s-a prezentat la învestirea noului primar şi a predat mandatul oficial, aşa cum trebuie să se facă, pentru că eu aşa înţeleg democraţia”, a declarat Gheorge Beciu. Acesta va ataca decizia partidului. „Eu am luat legătura cu un consilier al lui Victor Ponta şi mi-am arătat intenţia de ataca decizia în partid. Eu trebuia să fiu viceprimar, iar acum nu mai sunt nici măcar consilier local. Eu cred că mai puteam să fac multe pentru Deveselu”, a completat fostul primar al localităţii Deveselu.

Gheorghe Beciu a fost primar la Deveselu timp de 12 ani. El a pierdut alegerile din 10 iunie, când a obţinut 900 de voturi, cu 220 mai puţin faţă de contracandidatul său de la PP-DD, Ion Aliman. Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a anunţat, imediat după scrutinul din 10 iunie, că le va retrage sprijinul politic tuturor candidaţilor care au pierdut alegerile la primărie. Comuna Deveselu a devenit cunoscută după ce a fost aleasă pentru amplasarea scutului american antirachetă, potrivit unui acord încheiat între România şi SUA.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...