Economic

Investiţia Ford disputată între Guvern şi preşedinte

Ford România prinde contur clar. Investiţia americană de la Craiova face primii paşi promiţători în relansarea industriei auto din regiune, dar reprezintă, în acelaşi timp, un măr al discordiei între actualul Guvern şi rămăşiţa PD-L de la Cotroceni. În timp ce preşedintele Băsescu se grăbea să emită un ordin de plată pentru achitarea celui mai nou produs al fabricii din Craiova, B-Max, guvernanţii din cabinetul Ponta au repus pe tapet proiecte mai vechi de infrastructură rutieră, cum ar fi „autostrada” Craiova-Piteşti.

A achitat cu ordin de plată 14.000 de euro
Preşedintele Traian Băsescu a cumpărat prima maşină Ford B-max

Preşedintele Traian Băsescu a cumpărat prima maşină care a ieşit, ieri, pe poarta uzinei Ford de la Craiova. Traian Băsescu a vizitat secţia de asamblare şi a participat la evenimentul de lansare a autoturismului B-max, prima maşină Ford fabricată la Craiova. Imediat după ce maşina a fost scoasă de pe bandă. Băsescu s-a urcat la volanul acesteia şi s-a plimbat prin fabrică în aplauzele angajaţilor.

Traian Băsescu a sosit la ora 13.30 la uzina de la Craiova. El a vizitat fabrica, recunoscând că este la fel de încântat ca atunci când a fost la Dacia Mioveni, un concurent al Ford. „Mi-aş dori mult ca şi aici, la Craiova, să se dezvolte un centru de excelenţă în care şi inteligenţa şi fantezia tehnică românească să fie exploatate. Am credinţa că proiectul va merge. Vreau să fiu primul care cumpără primul autoturism Ford produs la Craiova”, a declarat Traian Băsescu, preşedintele României. În timpul evenimentului şi-a făcut apariţia şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, care a refuzat să-i întindă mâna lui Băsescu pentru a-l saluta, cei doi ignorându-se reciproc.

De asemenea, când a sosit la uzina de la Craiova, Traian Băsescu nu a dat mare importanţă nici primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Preşedintele României a refuzat să le răspundă jurnaliştilor care i-au adresat întrebări cu privire la soarta lui Adrian Năstase.

Ford va construi încă un tip de motor la Craiova, de 1,5 litri, acesta urmând să intre în producţia de serie la începutul anului viitor. „Ford începe demersurile pentru construcţia unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzină”, se arată într-un comunicat al companiei. În luna mai, Ford a lansat producţia primului motor, EcoBoost de 1 litru, desemnat „Motorul Internaţional al Anului” pentru 2012 de către revista Engine Technology International. Totodată, compania a început, luni, producţia de serie a autovehiculelor în România. Primul model produs de Ford la Craiova este noul Ford B-MAX. Vehiculul monovolum din segmentul B este construit exclusiv în fabrica din România.

Ford a investit peste 500 milioane euro pentru modernizarea şi dezvoltarea fabricii de autovehicule din Craiova, parte a unui plan de investiţii de 675 milioane euro, asumat la preluarea uzinei. B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1 litru. Noul model poate fi comandat în România din luna martie, la preţuri care pornesc de la 13.400 de euro. Comenzile vor fi onorate începând cu data de 15 septembrie. Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-MAX, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe.

Ministrul Transporturilor are consilier personal din Bănie
Silaghi nu ar zice „nu” la un drum expres Craiova-Piteşti

Vizită ministerială la Craiova. Una extrem de importantă, ţinând cont de faptul că Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a avut întâlniri oficiale cu primarul Craiovei, cu prefectul de Dolj şi preşedintele Consiliului Judeţean. Pe tapet au fost puse mai multe subiecte de discuţie, printre care drumul expres Craiova-Piteşti, autostrada Sudului sau centurile ocolitoare din jurul oraşelor din Oltenia.

Prima vizită a lui Silaghi a avut loc la Primăria Craiova. Aici, ministrul Transporturilor s-a întâlnit cu primarul Lia Olguţa Vasilescu şi cu viceprimarul Cristina Calangiu. Primarul Craiovei a ţinut să îi transmită faptul că judeţul Dolj, implicit Craiova, a fost vitregit în ultimii ani. „Deşi am avut ministrul Transporturilor din Craiova, nu s-au făcut foarte multe pentru oraş sau pentru judeţ”, i-a spus primarul Vasilescu ministrului. Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că investitorii străini sunt interesaţi de infrastructură atunci când li se oferă posibilitatea să investească în Bănie.

Ministrul Ovidiu Silaghi a precizat că primul plan pentru Craiova este urgentarea demarării lucrării la cei şapte kilometri de centură ocolitoare, unde există şi finanţare.

După Primărie, ministrul a avut o întâlnire şi cu prefectul de Dolj şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Prefectul Elena Costea i-a solicitat lui Silaghi să ajute judeţul: „Ştiţi că avem aici, la Craiova, un investitor serios, Fordul. Şi el, şi noi, doljenii, avem aşteptări foarte mari de la dumneavoastră. Infrastructura este o mare problemă nu numai pentru cei de la Ford, dar şi pentru ceilalţi investitori”, a spus prefectul Elena Costea.

Preşedintele Ion Prioteasa a declarat că astăzi, în Craiova, se produce un aşa numit „moment zero”. „Pentru noi este o vizită importantă. Ceea ce se întâmplă astăzi este un moment istoric. Începem la Craiova un produs oltenesc. M-am uitat ani de-a rândul la Mioveni, cum produceau ei, a sosit şi vremea noastră. Vrem să contribuim la exportul românesc, să fie create cât mai multe locuri de muncă”, a spus şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Drumul expres Craiova - Piteşti, contre ministeriale

De-a lungul timpului, drumul expres Craiova-Piteşti a stârnit aprige dispute între politicieni. În 2009, fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu declara că drumul expres Craiova-Piteşti, proiect la care s-a renunţat în favoarea realizării Autostrăzii de Sud, nu face parte din nicio înţelegere cu reprezentanţii Ford şi nu a reprezentat o „condiţionalitate” la privatizarea fabricii de la Craiova.

„Că Ford doreşte să fie de la uzina pe care o are într-un loc în România, oricare ar fi acel loc, autostrăzi în toate direcţiile, sunt absolut convins. Şi eu aş dori, dacă aş fi. Dar nu a fost niciodată o înţelegere că: «venim la Craiova, dar faceţi un drum expres sau faceţi o autostradă». Niciodată”, spunea Radu Berceanu.

Un craiovean este consilier al ministrului

Fostul parlamentar doljean, Horaţiu Buzatu, este secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor. Confirmarea a fost făcută chiar de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, în întâlnirea pe care acesta a avut-o la Craiova cu mai multe oficialităţi.

Ministrul Ovidiu Silaghi a spus că acum Craiova şi Doljul au reprezentare în minister

„Vă asigur că domnul Horaţiu Buzatu va reprezenta interesele doljenilor la Bucureşti. Dânsul este secretar general adjunct în minister, cât şi consilierul meu”, a declarat ministrul Silaghi, care a ajuns la Primăria Craiova într-un autoturism Ford, condus chiar de consilierul său.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...