Administraţie

Horezu intră într-o nouă etapă

Ilie Fârtat promite o dezvoltare durabilă în oraşul vâlcean

De săptămâna aceasta, liberalul Ilie Fârtat şi-a început mandatul în fruntea Primăriei Horezu.Cel mai important târg al „Olteniei de sub Munte” are şansa să cunoască cu adevărat o dezvoltare durabilă în următorii ani. Programul conceput de noul primar al oraşului din centrul judeţului Vâlcea prevede o armonioasă împletire a turismului cu promovarea tradiţiilor şi cu dezvoltarea rapidă a segmentului de mică industrie.

O echipă sănătoasă

Noua conducere a Primăriei Horezu, care succede echipa formată din Constantin Niţu şi Gheorghe Tănăsescu, îi are la vârf pe liberalul Ilie Fârtat şi colegul său de la PSD, Cristian Popescu, ambii foşti angajaţi în sistemul sanitar din Vâlcea. „Fără o terapie de şoc, riscăm să pierdem un tren cu care nu ştim când ne vom mai întâlni”, susţine noul primar din Horezu, făcând referire la nivelul absorbţiei fondurilor europene în zonă. De altfel, planurile sale de dezvoltare a comunităţii includ atragerea unor fonduri pe mediu, turism, dar şi crearea în mod constant a unui număr de locuri de muncă pentru şomerii din oraş.

Infrastructura stradală, o prioritate

"Am propus crearea unor noi locuri de muncă în fiecare lună şi vreau să fac acest lucru în acest mandat", Ilie Fârtat, primar Horezu.

Aşezat pe drumul naţional Râmnicu Vâlcea-Târgu Jiu, Horezu este tranzitat zilnic de mii de autovehicule aflate în tranzit, dar este prea puţin vizitat, chiar şi în weekend de către turişti, în ciuda titulaturii de staţiune. „Există deja un proiect iniţiat de către primărie şi obştile de moşneni din zonă de ridicare a unui sat de vacanţă sub vârful Romani. Îl vom duce la capăt pentru a putea vorbi într-adevăr de o componentă turistică a acestui oraş. Nu vom neglija nici dezvoltarea turismului şi agroturismului în alte zone ale localităţii. Trebuie să devenim un oraş deschis şi nu numai pentru turism. Am propus crearea unor noi locuri de muncă în fiecare lună şi vreau să fac acest lucru în acest mandat. Asta înseamnă atragerea unor investitori în zonă”, explică noul primar. Până la atingerea acestui obiectiv, însă, Ilie Fârtat şi-a propus ca în primele două luni să pună la punct infrastructura rutieră din oraş, incluzând arterele rutiere secundare şi căile de acces pietonale.

Ceramica hurezeană, brand internaţional

Graţie sprijinului acordat de actuala guvernare, un punct de pe programul electoral al alesului din Horezu, introducerea brandului Ceramicii de Horezu în patrimoniul UNESCO, a fost deja realizată, administraţia publică locală putând accesa fonduri destinate obiectivelor UNESCO. Ceramica din zonă este al doilea obiectiv inclus în patrimoniul UNESCO, după Mănăstirea Hurezi, ctitoria lui Constantin Brâncoveanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...