Economic

Artego SA ţine Bursa de Valori Bucureşti în viaţă

Producătorul de benzi transportoare din Târgu Jiu se dovedeşte o investiţie rentabilă pentru jucătorii la bursă

Acţiunile „Artego” Târgu Jiu (simbol ARTE) au adus investitorilor, în perioada 18 mai - 18 iunie, cele mai mari câştiguri, de 24,78%. Profitul net înregistrat de „Artego” în primul trimestru al acestui an, a fost de 2,028 milioane lei, în timp ce rezultatul brut s-a situat la 2,490 milioane de lei. Compania a avut, în perioada analizată, venituri totale de 53,483 milioane lei şi cheltuieli totale de 50,993 milioane de lei. Cifra de afaceri netă raportată de „Artego”, în trimestrul întâi, a fost de 48,509 milioane de lei.

Dividende pentru acţionari

Benzile din cauciuc produse la Artego Târgu Jiu sunt destinate centralelor producătoare de energie alimentate cu cărbune, care în ultimele luni a trebuit să acopere şi golul lăsat liber de energia din surse hidro. Artego acoperă 90-95% din producţia internă de benzi din cauciuc la nivel naţional, care sunt destinate marilor companii din minerit şi sectorul energetic din România, precum Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, CNH Petroşani, CE Rovinari, CE Turceni sau CE Craiova. Acţionarii „Artego” au aprobat, în aprilie, în cadrul Adunării Generale, acordarea dividendelor aferente exerciţiului financiar 2011, valoarea dividendului fiind de 0,238 lei pe acţiune. Capitalul social al „Artego” Târgu Jiu este de 24.873.442 lei, divizat în acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei/unitate. Acţionarul principal al companiei este Asociaţia Salariaţilor „Artego”, care deţinea, la ultima raportare, 70,04% din titlurile ARTE.

Piaţă în scădere

Principalii indici bursieri au avut, în ultima lună, o evoluţie mixtă. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi „Fondul Proprietatea”, s-a apreciat cu 1,66%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a pierdut 1,35%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 2,73%. Fondul „BRD Acţiuni” a adus investitorilor câştiguri de 1,78%. Tradiţionaliştii care au preferat, pe 18 mai, să constituie depozite în euro, la „ATE Bank”, au obţinut randamente de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la „ATE Bank”, au înregistrat câştiguri de 0,09%. Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat deprecieri ale economiilor de 0,49%. Cotaţia aurului a crescut cu 2,67% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 185 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1.631 dolari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...