Ultima Oră

Valea Oltului, închisă pentru atovehiculele de transport marfă, mai mari de 8 tone

În urma precipitaţiilor sub formă de ninsoare căzute în ultimele 24 de ore, conducerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a hotărât, suplimentar faţă de măsurile luate până în acest moment, interzicerea accesului atovehiculelor de transport marfă, mai mari de 8 tone, pe DN 7, spre judeţul Vâlcea, în punctul Veştem - Sibiu. Această măsură a fost luată pentru evitarea posibilelor ambuteiaje care ar putea fi generate de autocamioanele încărcate cu marfă care tranzitează judeţul.

În acelaşi timp, s-a hotărât prelungirea restricţiei de circulaţie pentru toate autovehiculele pe DN 7 spre şi dinspre judeţul Argeş, la limita dintre cele două judeţe până la remedierea situaţiei create în urma producerii unui accident rutier în comuna Cotmeana. Aceste decizii au fost luate în urma emiterii unei noi avertizări de Cod Galben de vreme rea pentru judeţul Vâlcea, în intervalul 25.01.2014 ora 19.00 – 26.01.2014 ora 22.00.

Reamintim faptul că, în urma centralizărilor efectuate la nivelul Secretariatului Tehnic Permanent al CJSU, pe lângă problemele menţionate anterior, au fost totalizate 24 de localităţi care au fost afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. Din totalul de 230 de puncte de transformare şi 34.501 consumatori întrerupţi, la 35 de puncte de transformare şi 5251 consumatori au fost remediate defecţiunile. În continuare, 17 echipe ale CEZ lucrează pentru remedierea avariilor.

În acelaşi timp, până la îmbunătăţirea vremii, se apelează la cetăţeni să nu părăsească localităţile de domiciliu, decât în cazuri urgente. Dacă acest lucru se impune, autovehiculele cu care vor circula trebuie să fie echipate pentru condiţii grele de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopeţi, îmbrăcăminte groasă, rezerve de apă, alimente şi carburant).
De asemenea, se recomandă evitarea în totalitate a traseelor turistice montane din judeţ, acestea fiind în totalitate închise deoarece există posibilitatea producerii unor avalanşe, riscul fiind de grad III pe o scară de I la V.

Facem aceste recomandări deoarece, în perioada imediat următoare, conform prognozei meteo, cerul va fi acoperit şi pe arii extinse vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. În zona de munte va ninge. Local, cantităţile de precipitaţii pot atinge şi depăşi 15 l/mp. Se va depune un nou strat de zăpadă, până la 15-20 cm. grosime. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări mai ales în jumătatea sudică a judeţului, viteza vântului la rafală putând atinge şi depăşi 40-50 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...