Actualitate

Trenul electric fabricat la Craiova merge cu 20 de km/h

Cel mai rapid tren electric din România a ajuns la Motru, unde au avut loc primele teste de viteză

Singurul tren electric de mare viteză fabricat în Romania a făcut prima cursă între Craiova şi Bucureşti. Garnitura, care poate atinge 160 de kilometri pe oră, a ajuns însă la destinaţie abia în 3 ore, la fel ca un Interregio oarecare, deoarece în unele zone există limitări de viteză de 20 de kilometri.

Odată sosit în Capitală, o mulţime de curioşi l-au fotografiat. Hyperion, cum a fost botezat, a fost făcut la Craiova şi a costat 5 milioane de euro. Motorul, amortizoarele şi sistemele de rulare sunt nemţeşti şi elveţiene. Există însă şi critici.
Rama electrică de viteză, cum îi spun profesioniştii în domeniu, a fost condusă de Mitică Văduva, un pilot de teste pentru locomotive. După această cursă memorabilă omul o să iasă la pensie.

Trenul este automatizat complet, iar cockpitul pare unul de avion. Pornirile şi opririle sunt silenţioase, la fel şi mersul - datorită pernelor de aer pe care vagoanele gravitează.

Între Bucureşti şi Videle, garnitura abia a reuşit să atingă viteza de 97 de kilometri la oră, pe o porţiune în linie dreaptă. Dacă ar fi accelerat ar fi deraiat la prima curbă, din cauza infrastructurii proaste, susţin mecanicii.

Oficialii CFR au declarat ca nu intenţionează să cumpere astfel de garnituri până când infrastructura nu va fi modernizată.

A ajuns în Gara Motru cu o întârziere de două ore

Trenul de ultimă generaţie construit la Craiova ajuns, vineri, în Gara Motru, cu o întârziere de două ore din cauza infrastructurii feroviare şi a restricţiilor.

Trenul electric produs de Softronic Craiova a ajuns vineri în gara din municipiul Motru, unde au avut loc primele teste de viteze, acesta urmând să circule pe ruta feroviară interoperabilă Motru - Strehaia - Craiova - Bucureşti, cel mai probabil la sfârşitul acestei luni.

Deputatul USL Camelia Khraibani este cea care a făcut diligenţele pentru reintroducerea acestei rute, după ce a fost scoasă pe motiv că nu era rentabilă.

Camelia Khraibani s-a prezentat anul trecut în faţa ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, cu peste 3.000 de semnături de la cetăţenii din zona Motru, care doresc să circule cu trenul până la Craiova.

Apoi, s-au purtat discuţii cu miniştri Ovidiu Silaghi şi Ramona Mănescu, cea care şi-a dat avizul pentru reintroducerea acestei rute.

“Motru nu a mai avut tren de doi ani şi cred că era momentul ca locuitorii din această zonă să poată beneficia din nou de un astfel de mijloc de transport. Nu a fost uşor, au fost zeci de discuţii şi întrevederi, însă rezultatul contează. Au fost efectuate acum testele de viteză şi dacă totul va fi bine, la sfârşitul acestei luni, trenul produs de Compania Softronic din Craiova va circula pe ruta Motru-Craiova”, a declarat deputatul Camelia Khraibani.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...