Politică

Preşedintele PNL Mehedinţi nu comentează în faţa lui Duicu

Popescu n-a avut curajul să arate public cu degetul către persoana vinovată şi anume baronul PSD Mehedinţi Adrian Duicu

PNL Mehedinţi, cu un lider slab ca Virgil Popescu, n-a reuşit nici în ziua de azi să-şi recapete funcţiile de viceprimar al Severinului şi vicepreşedinte la CJ Mehedinţi pe care PSD, încălcând protocolul USL Mehedinţi, le-a dat plocon altora. El are timp de alte treburi mult mai importante pentru partid. Într-un limbaj de lemn, preşedintele PNL Mehedinţi vorbeşte elogios despre istoria postdecembristă a partidului, despre toţi liderii lui, despre filiala „reprezentativă” pe care o conduce. Popescu nu aminteşte nimic despre faptul că el a fost ţărănist de frunte cu funcţie călduţă la şefia Petrom Mehedinţi şi că, la fel ca orice politician oportunist, a trecut la alt partid după prăbuşirea PNŢCD.

Ţara arde şi baba se piaptănă! În loc să vorbească despre problemele cetăţenilor sau ale filialei judeţene pe care o conduce, preşedintele PNL Mehedinţi, traseistul politic Virgil Popescu, iese la rampă cu declaraţii de presă banale despre istoria postdecembristă a liberalilor. Printr-un comunicat de presă, fostul ţărănist care a ocupat funcţia de director la Petrom Mehedinţi, îşi dă cu stângul în dreptul, dovedind că este un politician mediocru, fără calităţi de lider. La sfârşitul anului trecut, traseistul politic Virgil Popescu şi-a văzut visul cu ochii. El a fost ales preşedinte al PNL Mehedinţi fără ca, în mod paradoxal, să aibă vreun contracandidat. Atunci “Virgilică” a promis marea cu sarea, printre care şi spălarea ruşinii aduse de partenerii de la PSD, în frunte cu baronul Adrian Duicu, care îi lăsaseră pe liberali fără funcţiile de viceprimar al Severinului şi vicepreşedinte la CJ Mehedinţi aşa cum erau stipulate în protocolul USL Mehedinţi. Viceprimarul liberal Daniel Cârjan, care este şi preşedinte la PNL Severin, a fost schimbat din funcţie prin votul consilierilor locali de la PSD cu un ex-liberal pe nume Romulus Vâlcu. La CJ Mehedinţi, tot prin voia muşchilor consilierilor judeţeni PSD, ex-liberala Adriana Bădănoiu este menţinută în funcţie. Nici aici preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, n-a reuşit să rezolve problema care persista dinainte ca el să fie uns în această funcţie. Ei bine, despre aceste situaţii Virgil Popescu nu are nici măcar curajul să arate public cu degetul către baronul PSD Mehedinţi, Adrian Duicu. Pentru că lui probabil îi este bine, se rezumă să îndruge verzi şi uscate despre istoria liberalilor de la Revoluţie şi până în prezent….

Fostul ţărănist bate câmpii despre liberali şi liberalism

Vă prezentăm integral comunicatul de presă semnat de către preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu: ”Acum 24 de ani, în ianuarie 1990, un grup de vechi militanţi liberali au decis reluarea activităţii celui mai vechi partid din România - Partidul Naţional Liberal. Printre cei care au repus bazele formaţiunii liberale s-au numărat Dan Amedeo Lăzărescu, Nicolae Enescu, I.V. Săndulescu, precum şi Radu Câmpeanu, primul preşedinte postcomunist al PNL. În primele zile ale anului 1990, Partidul Naţional Liberal din Romania s-a reînregistrat ca partid şi a început o nouă etapă din existenţa sa politică. Sunt onorat de faptul că m-am numărat printre cei ce am aderat la PNL, când, alături de mulţi tineri, colegi de generaţie, am devenit împreună cu seniorii partidului reprezentanţii filialei din judeţul Mehedinţi. Importanţa PNL în istorie şi în făurirea României Mari, rolul liberalilor în prima modernizare a României din perioada interbelică, dar şi tradiţia celor care în Oltenia au întemeiat rezistenţa anticomunistă au fost motivele deciziei mele de a mă înscrie în PNL. După ce partidul a traversat o perioadă grea, sub conducerea lui Mircea Ionescu Quintus, sub sigla PNL s-a început unificarea tuturor forţelor liberale din România. În aceste timpuri, în care suntem contemporani cu toţii, PNL a devenit, tot el, partidul ce a început a doua modernizare a României în perioada guvernării liberale din perioada 2005-2008. Sub preşedinţia lui Crin Antonescu, PNL devine, începând cu anul 2009, un partid major pe scena politică şi prin crearea USL din 2011 se pun bazele readucerii României la normalitate şi la o democraţie autentică odată cu revenirea la guvernare în 2012. Astăzi, la nivel naţional, PNL reprezintă Dreapta Românească. Totodată, în proiectul politic al Uniunii Social Liberale este parte în actul de guvernare pentru reforma economică şi ieşirea României din criza în care a intrat între anii 2008-2012, dar şi pentru modernizarea legislativă şi alinierea democratică şi constituţională a României la valorile Uniunii Europene.
Aici, în Oltenia, PNL Mehedinţi a devenit unul dintre principalele partide politice ale judeţului şi este recunoscut la nivel naţional ca o filială reprezentativă, precum şi apreciat pentru întreaga activitate a aleşilor locali din judeţ, cât şi a reprezentanţilor guvernamentali de la nivel central, regional şi judeţean.
Le mulţumesc colegilor din Biroul Teritorial şi tuturor camarazilor din organizaţiile comunale, orăşenesti şi municipale pentru crezul lor şi pentru implicarea politică din ultimii ani. La mulţi ani PNL, împreună pentru Mehedinţi şi România! Virgil Daniel Popescu, Preşedinte al Filialei Partidului Naţional Liberal Mehedinţi”, este comunicatul de presă semnat de Virgil Popescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

31.01.2014 - 13:57nico:unde sant liberalii autentici ?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...