Eveniment

Incendiu puternic la Perişani

Mai multe case au luat foc, pompierii reuşind să stingă flăcările după patru ore

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineaţă, la o vilă de vacanţă, din localitatea Perişani-Vâlcea, flăcările propagându-se cu repeziciune şi la alte gospodării aflate în vecinătate

Pompierii militari din cadru ISU Vâlcea s-au luptat cu flăcările aproape patru ore, după ce în această dimineaţă au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Perişani, satul Podeni, la o locuinţă de vacanţă.

Până la stingerea incendiului, au ars acoperişul construit din lemn al casei, structura din lemn a mansardei, structura din lemn şi tencuială a parterului şi elementele de rezistenţă din lemn ale pivniţei, pe o suprafaţă totală de circa 340 mp. Din cauza materialelor combustibile din componenţa casei flăcările s-au propagat cu repeziciune, la o casă învecinată, precum şi la o bucătărie de vară în prelungirea căreia se afla un grajd pentru adăpostul animalelor.

„Intervenţia s-a dovedit a fi dificilă având în vedere că accesul spre locul incendiului s-a realizat pe drum de munte foarte îngust, pietruit şi cu înclinaţie foarte mare. În acelaşi timp, din cauza lipsei unei surse de apă, pompierii militari ajunşi la faţa locului cu două autospeciale de stins incendii şi o autospecială SMURD, au fost nevoiţi să ceară în sprijin cea de-a treia maşini de intervenţie”, a declarat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

După aproape patru ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, fiind salvate mai multe case situate în imediata apropiere. Deocamdată nu se ştie exact de la ce a izbucnit incendiul, cauzele urmând a fi stabilite după mai multe cercetări, atunci când va fi stabilită, de asemenea şi valoarea bunurilor distruse.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...