Ultima Oră

Restricţii rutiere impuse de codul portocaliu de căldură

Temperaturile extrem de ridicate ce se anunţă pentru acest final de săptămână impun restricţii de circulaţie pe toate drumurile naţionale ale Olteniei în intervalul orar 11.00-20.00. Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal, după cum susţin reprezentanţii Companiei Naţionale Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Două zile de restricţii pentru drumurile din Dolj şi Olt

Judeţele care vor intra mâine sub interdicţia temporară impusă vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 11-20, conform deciziei CNADNR-SA în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, sunt Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Argeş, Dolj şi Olt. În cazul ultimelor două judeţe menţionate, restricţia de tonaj greu se va menţine şi în cursul zilei de sâmbătă, în acelaşi interval orar menţionat anterior.

Transporturile speciale exceptate

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere, după cum se arată în comunicatul de presă emis astăzi de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Interdicţia de a circula pe drumurile naţionale din judeţele Olteniei nu se aplică transporturilor de animale vii, alimente persiabile sau altor transporturi cu regim special de circulaţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...