Actualitate

Adio, dar mă-ntorc la tine!

Ex-primarul din Dăeşti-Vâlcea încearcă să „mulgă” postul de vice sub pretextul refacerii USL

Au candidat separat din partea PSD şi PNL, iar dihonia stârnită de Ion Dobre şi George Popolan (foto) în cadrul USL Vâlcea a fost una destul de mare. Colac peste pupăză, după victoria categorică înregistrată de liberalul Popolan în comuna Dăeşti, pesediştii s-au găsit să toarne gaz pe foc boicotând constituirea consiliului local.

Şedinţă amânată

Şedinţa Consiliului Local Dăeşti de constituire a noului executiv şi de investire în funcţie a primarului Popolan a fost amânată din cauza boicotului la care au recurs pesdiştii din localitate. „Nu au avut două treimi din consilieri locali prezenţi şi nu s-a putut trece la constituirea Consiliului Local al comunei Dăeşti. Am programat o nouă şedinţă pentru duminică. Cei de la PSD nu au motivat în niciun fel absenţa lor”, a explicat prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu.

„Vrem să refacem USL-ul!”

Deşi nu au motivat în niciun fel motivul absenţei, pesediştii susţin că vor să poarte o negociere între partide pentru dezamorsarea tensiunilor existente între cele două partide ce activează pe raza comunei. „Vrem să stabilim o strategie pentru refacerea USL la nivel de comună. Bătălia electorală a luat sfârşit. Ei au scos cinci consilieri, noi tot cinci consilieri. Vrem postul de viceprimar pentru a stabili o strategie comună. Le-am comunicat deja că preşedintele meu vrea să vorbească cu preşedintele lor în această privinţă”, explică fostul primar al comunei, pesedistul Ion Dobre.

„Nu există nicio variantă de cooperare cu ei!”

După o campanie încinsă în carea fost nevoit să apeleze la sprijinul grupării PDL din localitate, liberalul George Popolan, câştigător al funcţiei de primar în Dăeşti, refuză să se mai aşeze la masa negocierilor cu perdanţii de la PSD. „Nu există nicio variantă de cooperare cu ei. În acest moment avem două variante de viceprimar luate în calcul. Una de la PNL, una de la PDL. Nu au motivat în niciun fel absenţa lor de astăzi, iar dacă duminică vor proceda la fel se va trece la vacantarea locurilor de consilieri deţinute de ei. Părerea mea este că nu ştiu să piardă! Din ce am înţeles, de la alegeri şi până acum primarul Dobre a încheiat contracte de peste 600.000 lei. Probabil că vrea să tragă de timp pentru a mai servi câţiva prieteni cu firme care l-au susţinut”, consideră recentul câştigător al competiţiei electorale din Dăeşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...