Actualitate

Mircia Gutău înţelege gestul lui Năstase

Fostul primar al Râmnicului, executant a aproape doi ani de închisoare, a simţit pe pielea lui şocul privării de libertate

Condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, fostul primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, povesteşte despre şocul simţit în momentul aflării sentinţei definitive şi susţine că înţelege, chiar dacă nu aprobă, gestul făcut de Adrian Năstase. Fost sportiv de performanţă, Gutău a reuşit să îşi canalizeze mentalul pe ideea de supravieţuire într-o lume mult mai dură decât cea de pe străzi, dar recunoaşte că dintre cei care află vestea privării de libertate foarte mulţi încearcă să îşi ia viaţa.

„62% dintre condamnaţi au avut tentative de a-şi pune capăt zilelor”

„Înţeleg perfect gestul făcut de Adrian Năstase, deşi nu îl aprob. 62% din persoanele care le-am întâlnit în închisoare au avut tentative de sinucidere în momentul în care au aflat vestea condamnării definitive. Gânduri negre am avut şi eu, vă daţi seama că a fost un şoc pentru mine să mă văd arestat, dar mi-am canalizat toate forţele pentru a ieşi de acolo”, explică Mircia Gutău. „Sunt alături de Adrian Năstase şi de familia lui, chiar dacă taberele politice în care am activat nu au fost în armonie de-a lungul timpului. Înţeleg foarte bine ce se petrece cu el. Nu este uşor să te crezi nevinovat sau chiar să fii nevinovat şi să cazi de la o asemenea înălţime. Sper ca familia să îi fie alături în aceste momente, pentru că eu doar cu sprijinul familiei am reuşit să trec peste acest hop al vieţii. Din nefericire, gestul său şi situaţia sa de acum i-au agravat situaţia. Este foarte greu să rezişti sănătos în închisoare, d-apoi bolnav! Este o altă lume. Nu vă gândiţi că dacă ajungi acolo de pe o poziţie înaltă te bucuri de favoruri. Acolo când eşti primit nu mai eşti primarul Gutău sau premierul Năstase. Eşti doar un colet. Eu am fost coletul nr. 73”, povesteşte Mircia Gutău. Fostul primar din Râmnicu Vâlcea a executat jumătate din pedeapsă, beneficiind de reducerea pedepsei pentru bună purtare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...