Sport

Portarul Posadei Perişani s-a zbătut între viaţa şi moarte

Alex Cruceru îşi revine la viaţa

După ce, timp de două zile a fost între viaţă şi moarte, portarul Posadei, prăbuşit pe teren în prelungirile barajului cu Apă Craiova, şi-a revenit din comă şi, din fericire, starea sa este din ce în ce mai bună

UPDATE, Sâmbătă, ora 10.00. Alexandru Cruceru a fost transferat din nou la spitalul Bagdasar-Arseni, după ce investigaţiile făcute la Spitalul Militar au relevat faptul că acesta nu suferă de afecţiuni ale inimii. Portarul în vârstă de 29 de ani se simte mult mai bine şi îşi recapătă treptat simţurile. "Nu are nimic la inimă. Cred că în curând o să şi mănânce. A început să se mişte, a luat vitamine, se simte ceva mai bine. Starea lui este stabilă", a spus cumnatul fotbalistului, Adrian Deaconu, unul dintre oamenii care i-au fost alături acestuia încă de la începutul accidentului.

UPDATE. Vineri, ora 17.00. Alexandru Cruceru a intrat din nou în comă. Starea fotbalistului s-a agravat, deşi în această după amiază dădea semne că îşi revine. La intervenţia deputatului PNL Vâlcea, Cristian Buican şi a prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu, Cruceru a fost transferat de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni la Spitalul Militar din Bucureşti, secţia cardiologie, după ce medicii de la Spitalul Floreasca au refuzat să-l primească. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE. Vineri, ora 11.30. Veşti mai bune vin de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni! Cumnatul lui Alexandru Cruceru a declarat că fotbalistul este conştient în aceste momente şi se simte mai bine. Momentan, el refuză să mănânce. În altă ordine de idei, Cruceru va fi supus în următoarea jumătate de oră unor noi teste medicale

UPDATE. Joi, ora 20.00. Alexandru Cruceru, portarul în vârstă de 28 de ani intrat în comă după ce a căzut răpus de caniculă în timpul barajului pentru promovare în Liga a III-a dintre Apă Craiova şi Posada Perişani, scor 3-2, a suferit un anevrism cerebral.

Jucătorul este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală şi terce prin clipe cumplite. "Suferă de anevrism cerebral. Am avut doi pacienţi care au murit în somn din această cauză. Are semne neurologice care-mi arată că starea lui nu e deloc bună. Dacă treburile au stat aşa de la început, era acelaşi lucru pentru că noi nu putem să-i facem arteriografie cerebrală acum. Trebuie să-i vizualizăm vasele de sânge, să vedem malformaţia, iar în starea asta e dificil. Şansele lui tind aproape de zero! Creierul arată nişte probleme de funcţionalitate foarte serioase. Noi cu creierul nostru vorbim, facem o mulţime de lucruri, iar el nici măcar nu mai respiră singur", a declarat Corneliu Toader, doctor la secţia de neurologie a Spitalului Bagdasar-Arseni.

Preşedintele formaţiei Posada, Daniel Duroi, spune că necazul s-a petrecut deoarece centralul Cătălin Botaş, din Timişoara, nu a vrut să acorde pauze de hidratare, motivând faptul că a primit ordine clare în acest sens de la CCA: "Arbitrul nu a permis pauze de apă. S-a jucat la o oră total nepotrivită, 17:30, când la nivelul gazonului erau 40 de grade. Mai ştiu că Alex este credincios, ţine post miercurea şi vinerea. Nu a mâncat miercuri şi de la căldură i-a venit rău".


În finalul meciului de „baraj” pentru promovare în Liga a III-a, disputat miercuri la Rovinari, dintre Apă Craiova şi Posada Perişani, scor 3-2, portarul vâlcenilor, Alexandru Cruceru (28 ani) a leşinat şi deşi părea că şi-a revenit la spital, azi a intrat în comă.

În minutul 120, Cruceru s-a prăbuşit brusc pe teren, meciul fiind întrerupt 20 de minute, cât timp portarul Posadei a primit îngrijiri, fiind apoi trimis la spitalul din Tg. Jiu. Antrenorul vâlcenilor, Costel Gaiţă a fost primul care a ajuns la jucător şi l-a întors cu faţa în jos, evitând ca portarul să îşi înghită limba. „Era ultimul minut al prelungirilor şi i-am spus să urce în atac, dar mi-a zis că nu mai poate şi imediat l-am văzut prăbuşindu-se, am fugit imediat spre el şi i-am acordat primul îngrijiri, la noi, în România, doctorii ajung mereu ultimii. El este credincios, ţine post miercurea şi vinerea, nu a mâncat şi de la căldură a făcut hipoglicemie şi i-a venit rău”, a spus antrenorul Posadei, Costel Gaiţă.

Dacă la Spital din Tg. Jiu, jucătorul s-a simţit mai bine aseară, azi a intrat dn nou în comă şi în aceste momente este transportat la Spitalul nr. 9 din Bucureşti, la intervenţia deputatului Cristi Buican.

”Starea lui este critică, a intrat din nou în comă. Delegatul echipei l-a însoţit în capitală, am vorbit cu el şi mi-a spus că nu mai recunoştea pe nimeni, nici pe sora lui. Ne rugăm pentru viaţa lui”, a spus şi primarul din Perişani, Ion Sandu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

24.06.2012 - 18:25Gicutu:Asta e Liga lu' Mitica!

Si a lui Sandel!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...