Actualitate

Începe sezonul protestelor

Sindicaliştii de la Oltchim se pregătesc de miting

Intenţia ministrului Chiţoiu de a cere insolvenţa combinatului vâlcean scoate în stradă angajaţii companiei

Şedinţa din 18 iunie a Consiliului de Conducere al Sindicatului Liber Oltchim a dat liber la proteste.

Nemulţumiţi de ntenţia Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) de a aplica procedura de insolvenţă, conform Legii nr. 85/2006 la SC OLTCHIM SA, sindicaliştii din combinat anunţă declanşarea protestelor în Capitală şi la Râmnicu Vâlcea. Conform analizei făcută de liderii sindicali această măsură nu mai asigură condiţiile de funcţionare a SC OLTCHIM în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti, nu mai garantează funcţionarea SC OLTCHIM, nu lasă loc pentru o privatizarea rentabilă şi reală în interesul statului român şi al salariaţiilor, dar asigură condiţii pentru urgentarea falimentului societăţii.

Victor Ponta: Am moştenit adevărate bombe, precum Oltchim şi Hidroelectrica

"Trebuie să gestionăm toate problemele pe care le-am moştenit, inclusiv de natură economică. Ştiu situaţia foarte grea de la Oltchim, şi sper să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a găsi soluţii, şi situaţia de la Hidroelectrica. Am moştenit o mulţime de bombe şi este obligaţia şi dreptul nostru, în baza mandatului legitim pe care l-am primit, de a gestiona aceste situaţii dificile şi de a trece peste ele împreună, făcând însă ceea ce fostele guverne nu făceau: în primul rând să explicăm cum stă situaţia, în al doilea rând să avem o abordare profesionistă şi în al treilea rând să înlăturăm orice fel de interes economic, corupţie politică şi avantaje materiale pentru cei care se aflau implicaţi în acest tip de operaţiuni, de fraudare practic a intereselor publice şi a banului public", a afirmat premierul Victor Ponta.

Dacă în cazul Hidroelectrica, conducerea companiei a decis vineri să solicite intrarea în insolvenţă, se pare că şi în cazul Oltchim s-ar putea recurge la aceeaşi situaţie. Potrivit declaraţiilor liderului sindical de la Oltchim, la nivelul Oficiului pentru Privatizare din Ministerul Economiei (OPSPI) se discută deja despre o posibilă insolvenţă. 

"Intenţia MECMA anulează eforturile făcute anterior de salariaţi, conducere, Sindicatul Liber Oltchim, Guvern şi MECMA de-a lungul celor trei ani şi şapte luni, ignoră Avizul Comisiei Europene din 07.03.2012.
Sindicatul Liber Oltchim dezaprobă actuala intenţie a MECMA şi a hotărât declanşarea acţiunilor de protest:
A) pichetarea cu un număr de 200 salariaţi SC OLTCHIM astfel:
- în data de 27.06.2012, orele 10.00 - 14.00 a sediului Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) din Bucureşti, Calea Victoriei, nr.152, sector 1.
- în data de 28.06.2012, orele 10.00-14.00 al sediului central al Partidului Naţional Liberal din Bucureşti, B-dul Aviatorilor, nr. 86, sector 1.
- în data de 29.06.2012, orele 10.00 - 14.00 al sediului central al Partidului Social Democrat (PSD) din Bucureşti, str. Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr.10, sector 1.
B) Marş şi miting de protest în Rm. Vâlcea în data de 05.07.2012 cu participarea a 2000 salariaţi din SC OLTCHIM şi a altor 200 de salariaţi din societăţi comerciale care depind de funcţionarea SC OLTCHIM", se arată în comunicatul remis presei de Sindicatul Liber Oltchim.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...