Actualitate

Experienţa, salvatoare pentru vâlcenii de peste 45 de ani

Chiar dacă au trecut de 45 de ani, vâlcenii reuşesc, totuşi, să îşi găseasă un loc de muncă, subvenţionarea angajatorilor pentru fiecare astfel de persoană fiind cea care a făcut ca numai în primele luni ale acestui an peste 60 de persoane să îşi fi găsit un loc de muncă în domenii unde experienţa era vitală.

La Vâlcea, subvenţionarea angajatorilor cu 500 de lei pentru fiecare om a făcut ca la ora actuală zeci de persoane să aibă un loc de muncă. “Făcând un calcul, avem peste 300 de persoane la momentul actual cu vârste de peste 45 de ani suvenţionate din bugetul asigurărilor pentru şomaj. În general, aceşti şomeri sunt persoane cu experienţă, ajungând la vârsta respectivă au şi o vechime în spate. Aceştia sunt încadraţi în domeniul construcţiilor, serviciilor şi turismului, parţial, dar în posturi care necesită o experienţă foarte mare. Spre exemplu, în construcţii, avem dulgheri, avem fierari-betonişti cu o experienţă foarte mare care au fost încadraţi pe această facilitate”, ne-a precizat Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Angajatori răsplătiţi pentru încadrare

Pe de altă parte, cei care se află acum în căutarea unui loc de muncă susţin că experienţa acumulată nu îi ajută şi la obţinerea unui salariu mai bun sau la găsirea imediată a unui loc de muncă. Totuşi, cei de la AJOFM susţin că frecvent angajatorii din judeţ pun la dispoziţie slujbe şi pentru aceste persoane. Angajatorii respectivi beneficiază de subvenţie din partea statului cu respectarea unei condiţii, şi anume ca acea persoană să fie menţinută în câmpul muncii încă un an de la încadrare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...