Sub Lupă

Transportatorii din Vâlcea scot profit din piatră seacă

În timp ce călătorii sunt înghesuiţi în adevărate coteţe pe roţi, cel mai mare parc auto de transport călători zace nefolosit

Peste 30 de firme operează pe cele 130 de rute de transport în comun din judeţul Vâlcea. Gradul de confort oferit călătorilor începe de la stadiul de bun, trece în câteva cazuri prin „mulţumitor” şi ajunge în majoritatea cazurilor la nivelul de „cutie de sardele”. Cu profituri estimate la câteva zeci de mii de euro pe lună, în funcţie de traseul licitat şi acordat prin hotărâri de Consiliu Judeţean, transportatorii care operează în Vâlcea se mulţumesc să menţină pe trasee adevărate coteţe pe roţi.

Locuri insuficiente în cutiile de sardele

Nici controalele declanşate de ISCTR Vâlcea şi Poliţia Circulaţiei nu îi sperie pe patronii firmelor de transport. Cu parcuri auto formate din camionete de transport marfă recarosate pentru a semăna cu microbuzele folosite în transportul de călători, firmele ce operează cele mai multe trasee din judeţ nu dau semne că ar fi dispuse să reinvestească profitul în modernizarea parcului auto. Uşile de acces în microbuze sunt legate în unele cazuri cu sârme, iar tablele caroseriei zbârnâie la fiecare hop din şosea.
Toate condiţiile asigurate de unii operatori vin în directă contradicţie cu punctele trecute în caietele de sarcini emise de Autoritatea Judeţeană de Transport din cadrul CJ Vâlcea.
„Operatorii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, în judeţul Vâlcea vor asigura:
- numărul şi tipul corespunzător de mijloace de transport necesare realizării programului de circulaţie şi care satisfac condiţiile impuse privind siguranţa circulaţiei, confortul pasagerilor şi protecţia mediului;
- menţinerea stării tehnice corespunzătoare a mijloacelor de transport, a instalaţiilor auxiliare şi a curăţeniei acestora;
- respectarea capacităţilor de transport şi a programelor de circulaţie impuse prin contractul de atribuire a gestiunii;
- respectarea indicatorilor de performanţă şi de calitate precizaţi în regulamentul serviciului;
- să asigure condiţiile de execuţie a transportului în condiţii de regularitate, siguranţă şi confort;
- să fundamenteze necesarul anual de fonduri pentru investiţii din surse proprii;”- se arată în actul care a stat la baza efectuării licitaţiilor pe traseele din Vâlcea.

Profit considerabil. În 2009-2010 scandalul declanşat între doi transportatori care operau pe ruta Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani indica un profit de 30.000 euro lunar pentru câştigătorul traseului.
Fără studii de afluenţă orară a călătorilor. În Vâlcea, niciun transportator nu şi-a bătut capul să evalueze numărul călătorilor care doresc să apeleze la serviciile sale pe anumite intervale orare. Aşa se face că în orele cele mai aglomerate, curse de peste 30 de kilometri sunt efectuate cu microbuze de 14 locuri.

Abrambureală în transport

După reţinerea a două licenţe de transport ale operatorilor Obada Trans şi Matdan Service, printre şoferii firmelor de transport călători s-a dat alarma. Astfel, pe mai multe trasee operate de cei doi transportatori, călătorii, inclusiv abonaţii, au fost abandonaţi în staţii în momentul în care s-a atins limita admisă în “conservele” de transport folosite de cele două firme. La Consiliul Judeţean Vâlcea, şefa Autorităţii Judeţene de Transport, Nadia Văduva susţine că nu are habar de astfel de situaţii. „Nu ni s-a adresat niciun călător cu vreo astfel de sesizare. Nici ISCTR-ul nu prea comunică cu noi. Aici, în Vâlcea, au un singur inspector, pe Alin Dicu şi acesta ne anunţă când apar inadvertenţe sesizate în urma controalelor din traseu. În rest, nu ştim dacă vreun operator a fost amendat sau ce măsuri se iau împotriva acestora. Nu am primit nici vreo comunicare cu fondul anual de investiţii stabilit de vreun transportator. Nici nu ştiu dacă trebuiau să ne comunice asta, dar cert este că nu am primit nici în anii anteriori vreo informare în acest sens”, explică Nadia Văduva. Traşi pe tuşă de la controlul rutier, inspectorii ARR speră să revină din nou pe trasee pentru a pune ordine în haosul din cursele de transport: “Noi nu mai avem rol de control încă din decembrie 2011. A fost înfiinţat Inspectoratul de Stat pentru Control în Traficul Rutier, dar nu ştiu în ce măsură vor putea face faţă cu un singur om pe Vâlcea”, consideră directorul ARR Vâlcea, Florinel Butnaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...