Politică

Tensiuni în PDL Vâlcea, se încearcă debarcarea lui Jurcan

Liderul organizaţiei este considerat principalul vinovat de dezastrul electoral

Ape tulburi în organizaţia PDL Vâlcea. După rezultatele slabe obţinute la alegerile din 10 iunie şi după pierderea Primăriei şi Consiliului Judeţean, pedeliştii se pregătesc de analize serioase, în timp ce alţii deja încep să îşi formeze o tabără separată prin care vor să îl elimine pe actualul lider Dorel Jurcan, considerându-l principalul vinovat de dezastrul electoral.

Conflictele interne din PDL Vâlcea nu au întârziat să apară. În timp ce unii s-au gândit deja să îşi înainteze demisiile, alţii îl arată cu degetul pe actualul preşedinte Dorel Jurcan, pe care îl consideră principalul vinovat pentru rezultatele foarte proaste obţinute de partid la alegeri. Deocamdată, democrat liberalii nu au făcut o analiză concretă în urma alegerilor, aceasta urmând să aibă loc după alegerile ce se impun la nivel naţional. Primul care a făcut săptămâna trecută pasul de a îşi înainta demisia a fost vicepreşedintele Ion Tudor, care nu a dorit să comenteze prea mult decizia luată. Acesta ocupă în prezent funcţia de şef al Inspectoratului în Construcţii Vâlcea.

Jurcan: „Plecarea domnului Tudor nu periclitează partidul”

Tudor se afla pe locul cinci pe lista CL Râmnicu Vâlcea, locul său urmând a fi luat de fostul conservator Mihai Persu. Gestul lui Ion Tudor l-a surprins pe şeful PDL, Dorel Jurcan, care a declarat că totuşi plecarea sa nu periclitează prea mult partidul. „Sincer, nu ştiu ce scrie în demisie, sunt surprins de gestul său. Îmi pare rău atunci când pleacă cineva din partid, dar domnul Tudor, prin decizia sa, nu periclitează PDL. În locul său la CL va rămâne un băiat tânăr, muncitor”, spune Dorel Jurcan. Cumpănă pentru fostul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, care a fost aproape de a intra în comă diabetică. Democrat liberalul susţine că de abia în urmă cu câteva zile a fost externat din spital, după ce o bună perioadă de timp a stat la terapie intensivă la Spitalul Militar Central. Iliescu infirmă zvonurilor potrivit cărora ar urma să plece din PDL Vâlcea, menţionând că traversează o perioadă destul de dificilă în ceea ce priveşte sănătatea. „Nu am avut timp să analizez sau să mă gândesc la asta. Am mari probleme de sănătate”, spune Valentin Iliescu.

Bulacu şi Vîlcu au ameninţat că demisionează

"Îmi pare rău atunci când pleacă cineva din partid, dar domnul Tudor, prin decizia sa, nu periclitează PDL" - Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea

Adevăratele tensiuni s-au iscat însă joi seara, în timpul şedinţei Biroului Permanent Judeţean (BPJ), când, atât prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu, cât şi secretarul executiv, Samoil Vîlcu, au ameninţat că îşi vor da demisiile şi au plecat din timpul şedinţei, aceasta ţinându-se fără ei. Potrivit declaraţiilor lui Jurcan, cei doi nu şi-au depus însă până acum oficial demisia, ea rămânând deocamdată doar la nivel declarativ. Fostul prefect de Vâlcea, Petre Ungureanu, proaspăt reîntors în rândurile PDL-ului, a lansat o serie de acuzaţii săptămâna trecută la adresa lui Jurcan, căruia îi sugerează să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte. Ungureanu îl acuză de Dorel Jurcan că a „mimat o campanie electorală”, că este vinovat de plecarea unor primari la USL, dar şi de rezultatele slabe obţinute la alegeri.

Rădulescu, simplu membru PDL

În replică, şeful PDL susţine că probabil în acest moment se încearcă decapitarea sa. „Desigur, se impune o analiză, dar nu acum, ci după constituirea consiliilor locale şi alegerea viceprimarilor, dar şi după analiza de la nivel naţional, acolo unde vor fi alegeri. Nu cred că la Vâlcea este nevoie acum de alegeri, nu e indicat ca organizaţia să treacă acum prin asta. Samoil Vâlcu şi Romulus Bulacu au spus doar verbal că îşi dau demisiile şi au plecat din BPJ, dar nu au înaintat nimic. Nu mi se pare corect ca un grup de colegi să decidă dacă trebuie sau nu să fiu preşedinte”, a declarat preşedintele PDL Vâlcea. Mai mult decât atât şeful democrat liberalilor susţine că şi dacă acesta ar fi înlăturat de la conducerea partidului, cel mai îndreptăţit să fie preşedinte ar fi fostul primar, Romeo Rădulescu. Ex-edilul Râmnicului a decis însă că e timpul să îşi asume şi eşecul acestor alegeri şi săptămâna trecută şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în cadrul PDL, adică preşedinte al organizaţiei municipale şi prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. „Am considerat că aşa este normal. Am pierdut nişte alegeri şi trebuie să îmi asum eşecul. Mi-am dat demisia din cele două funcţii şi am rămas simplu membru. Voi rămâne consilier local şi mă întorc la firmă”, a declarat Romeo Rădulescu.

Tinerii conduşi de Alina Lupu, trataţi cu ostilitate de seniori

Dispute au apărut şi între seniorii şi tinerii din PDL, săptămâna trecută. Mai mulţi tineri care au dorit să participe la şedinţa BPJ, unde nu se vota şi nici nu se lua vreo decizie importantă, au fost daţi afară, gestul revoltând-o pe Alina Lupu, preşedinta OTPDL Vâlcea. „10 tineri au vrut să participe la şedinţă pentru a lua şi ei parte la discuţiile de după alegeri. Tinerii nu au fost trataţi corespunzător, deşi au muncit în campania electorală şi mi se pare normal să avem aceleaşi drepturi. Li s-a spus că nu sunt decât o galerie şi că nu au ce să caute în şedinţă. Într-un final, ei au plecat pentru că nu s-a putut ajunge la o concluzie şi nici la o discuţie civilizată”, spune Alina Lupu. Preşedintele Dorel Jurcan susţine că le-a luat apărarea tinerilor, însă cel care s-a revolat a fost Samoil Vîlcu, care i-ar fi numit pe tineri doar o „masă de manevră”. Preşedintele PDL a menţionat că tinerii aveau dreptul de a sta la şedinţă, chiar dacă nu erau membri BPJ, fără să fie trataţi cu ostilitate. “A fost echipa cu care noi am muncit şi eu chiar le-am luat apărarea. Mi s-a părut deplasat gestul colegului meu Samoil Vâlcu, în condiţiile în care nu se lua nicio decizie, nici nu se vota”, spune Jurcan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...