Administraţie

Avertisment:

“Cine face politică în Primărie nu va avea viaţă liniştită”

Emilian Frâncu vrea să elimine funcţionarii publici implicaţi în campania electorală

Noul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, vrea să facă o analiză serioasă în instituţia ce o va conduce în următorii patru ani, mai ales că săptămâna trecută acesta a primit şi „sfaturi” din partea lui Mircia Gutău, potrivit cărora ar trebui să scape de angajaţii care l-au susţinut intens pe fostul edil, Romeo Rădulescu. Useliştii au finalizat şi negocierile în ceea ce priveşte numirea celor doi viceprimari şi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea.

Fostul edil al Râmnicului, Mircia Gutău a declarat că îl va sprijini pe noul edil al municipiului, Emilian Frâncu şi echipa sa de consilieri locali. De asemenea, acesta l-a criticat pe fostul primar, Romeo Rădulescu, pentru atitudinea sa de pe întreg parcursul campaniei electorale şi spune că dacă acesta ar fi făcut o echipă cu UNPR, ar fi câştigat detaşat alegerile. „Dacă Romeo Rădulescu ar fi făcut sport la viaţa lui, acum ar fi ştiut că atât primarul, cât şi sportivul trebuie să ştie să se bucure de victorie şi să recunoască atunci când este înfrânt. El a fost înfrânt dezastruos. Eu cred că trebuie felicitat câştigătorul, pentru că în acest fel îi feliciţi pe cei care l-au votat. Eu nu ştiu de ce şi acum ei mă lovesc pe mine. Nu înţeleg de ce şi în această campanie ţinta am fost eu şi nu candidatul. Eu cred că ce s-a întâmplat la Vâlcea a fost culmea aroganţei pe care au afişat-o cei de la PDL. Sunt bucuros pentru scorul pe care l-a obţinut Eusebiu Veţeleanu, este mare lucru să iei un partid de la zero şi să reuşeşti să faci o echipă şi să ai o diferenţă de 100 de voturi faţă de primarul în funcţie”, a declarat Mircia Gutău.

Angajaţii din Primărie care l-au susţinut pe Rădulescu, sfătuiţi să îşi dea demisia

UNPR a obţinut patru mandate de consilieri locali, primul pe listă fiind chiar Veţeleanu, fiind urmat de Dumitru Ţârdea, Maria Bobeanu şi Eduard Nuică. „UNPR va face de aici încolo un lucru constructiv în CL. De acum înainte vom sprijini echipa USL pentru că interesul nostru este ca oraşul să se dezvolte. Nu voi permite niciodată ca aleşii UNPR să blocheze modernizarea oraşului. Îi urez mult succes lui Emilian Frâncu. La Primărie este de muncă şi va trebui să aibă multă răbdare, să fie înconjurat de oameni pregătiţi. Ar trebui ca cei din Primărie care s-au implicat în campania electorală a lui Romeo Rădulescu să îşi ia bagajele şi să plece, să nu aştepte să fie daţi afară. Sunt multe promisiuni pe care Frâncu le-a făcut în campanie şi va trebui să depună un efort de 10 ori mai mare ca în Parlament”, conchide Gutău. Pe de altă parte, Emilian Frâncu, care va fi investit în funcţie oficial în această săptămână, a declarat că va da posibilitatea fiecărui angajat din Primărie să demonstreze că este profesionist. „Nu voi da afară în primă instanţă, fiecare angajat are posibilitatea să demonstreze că este profesionist, cine nu poate, cine va face politică în continuare, nu va avea viaţă liniştită cu mine”, spune Frâncu. De asemenea, Frâncu susţine că primele lucruri pe care le va face din momentul în care va veni la Primărie constau în solicitarea unui audit, inventarierea tuturor programelor şi proiectelor aflate în derulare, dar şi cele care încă zac în sertare, o întâlnire cu primarii din zona metropolitană, dar şi soluţionarea unor probleme urgente ale cetăţenilor cărora Frâncu le-a promis acest lucru în campania electorală.

Liberalii urmează să voteze marţi seara cel de-al doilea viceprimar, nominalizaţi fiind Gheorghe Ioniţă şi Eduard Vârlan.

Bogdan Pistol şi Dumitru Persu, cei doi vicepreşedinţi ai CJ

După o lungă perioadă de negocieri şi tensiune au fost stabiliţi şi vicepreşedinţii CJ Vâlcea. Dacă în cazul social democratului Dumitru Persu nu au fost surprize, acesta păstrându-şi pentru încă patru ani mandatul de vice, la PNL situaţia s-a tranşat abia săptămâna trecută. În urma şedinţei Biroului Politic Teritorial (BPT), liberalii l-au desemnat cu 24 de voturi pentru şi o abţinere pe Bogdan Pistol să ocupe cel de-al doilea post de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. Deşi mulţi nu au crezut în nominalizarea sa la CJ, Bogdan Pistol a reuşit să obţină votul de încredere al colegilor din PNL, care au considerat că acesta are suficientă pregătire şi experienţă pentru a face echipă cu Ion Cîlea şi Dumitru Persu. Bogdan Pistol a ţinut să le mulţumească, atât preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican, pentru nominalizare, dar şi colegilor săi care l-au votat. Printre priorităţile lui Pistol se numără şi dezvoltarea economică a judeţului, o creştere a PIB cu 30 la sută în următorii patru ani. „Aceste lucruri vor putea fi posibile printr-o dezvoltare turistică în zona de nord a judeţului, crearea unui parc industrial, dar şi prin susţinerea agriculturii în zona de sud a judeţului. În plus, voi avea o colaborare cu Ministerul Transporturilor, în încercarea de a transforma câteva drumuri naţionale în unele regionale, urmând a le moderniza prin absorbţia de fonduri europene. Sunt lucruri pe care şi preşedintele Cristian Buican le-a prezentat în oferta sa pentru dezvoltarea judeţului. Nu în ultimul rând, îmi doresc o colaborare foarte bună cu Ion Cîlea şi Dumitru Persu”, susţine Bogdan Pistol. Liberalul a promis de asemenea că va încerca să stabilească unele reguli foarte clare în ceea ce priveşte repartizarea fondurilor CJ Vâlcea.

Ioniţă şi Vârlan se luptă pentru postul de viceprimar

Dacă PSD nu a întâmpinat probleme în ceea ce priveşte desemnarea viceprimarului, alegându-l cu uşurinţă pe Ion Matei, liberalii îşi dau din nou la gioale. Deşi iniţial social democratul Ion Matei şi-ar fi dorit să fie din nou director al Administraţiei Bazinale de Apă Olt, acesta a fost întors din drum şi convins să fie viceprimar. Situaţia este în continuare tensionată în ceea ce priveşte desemnarea viceprimarului din partea PNL. Deşi Gheorghe Ioniţă era aproape de a ocupa această funcţie, bătălia aprigă se duce între el şi Eduard Vârlan. Liberalii urmează să voteze marţi seara cel de-al doilea viceprimar. Se pare că decizia lor este într-un fel condiţionată şi de Ion Matei, viceprimarul din partea PSD, care şi l-ar dori cu ardoare pe Vârlan şi nu pe Ioniţă. „Nu aş putea spune în acest moment cine are şanse mai mari. Aş fi onorat ca eu să fiu votat de colegii mei. Vom vedea rezultatul votului marţi seara”, a declarat Eduard Vârlan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...