Actualitate

GRANDOMAN. Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi anunţă că el e jupânul

Baronul Adrian Duicu, mentalitate de guzgan rozaliu

Adrian Duicu a promis că în calitate de preşedinte al CJ Mehedinţi, prioritatea lui va fi aceea de a se pune „pe treabă” pentru binele oamenilor şi al judeţului. În mod paradoxal, chiar în ziua în care s-a văzut cu sacii în căruţă, ca un adevărat jupân pe moşie, Duicu a anunţat public că-i va schimba pe toţi şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, uitând că acest lucru nu intră în atribuţiunile unui preşedinte de Consiliu Judeţean şi că de fapt atribuţiunile sale sunt să construiască, nu să distrugă.

Un om care se crede vătaf a ajuns preşedinte al CJ Mehedinţi. Noul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a transmis un semnal public că el este jupânul judeţului încă din ziua în care a fost validat în această funcţie. Duicu nu a ezitat să anunţe public că „va schimba” în această săptămână toţi directorii portocalii de deconcentrate, uitând că acest lucru nu intră în atribuţiunea sa. El mai uită sau se face că uită că în vocabular mai există şi un cuvânt numit competenţă. Graba cu care Duicu vrea să-şi instaleze clientela politică în toate funcţiile publice din judeţ aduce mari prejudicii de imagine guvernării USL. Asta pentru că în nenumărate rânduri premierul Victor Ponta a anunţat că abia după câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă se va pune problema înlocuirii şefilor de deconcentrate şi că până atunci vor fi schimbaţi doar cei care nu-şi fac treaba. Furat de valul puterii, Adrian Duicu pare să nu ţină cont de această strategie: „Vreau să anunţ public că în această săptămână voi schimba toţi şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ pentru că s-au implicat în campania electorală şi acest lucru nu este de tolerat. Aici mă refer la toţi, inclusiv la cei de la Hidroelectrica, de la Hidroserv şi de unde or mai fi ei. Pe toţi îi înlocuim din funcţie. Indiferent că încercă ei să-şi negocieze posturile pe la Bucureşti pe diverse căi ori că trag sfori. N-au nicio şansă, toţi vor fi schimbaţi” a declarat noul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. Acesta a mai spus că funcţia pe care şi-a câştigat-o prin votul popular este una trecătoare şi că nu vrea să fie perceput ca un baron local. Însă chiar declaraţia anterioară de mătrăşire a tuturor şefilor de deconcentrate doar pe considerentul că sunt portocalii şi nu pe criterii de performanţă îi dă de gol mentalitatea de vătaf, de jupân: „Funcţia aceasta de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi este trecătoare şi după patru ani dacă nu faci ce ai promis, oamenii nu te mai votează. Nu vreau să fiu perceput ca un baron local, nu sunt un baron local, vreau doar să facem treabă, căci, slavă Domnului, sunt multe de făcut în judeţ”, a declarat Adrian Duicu.

L-a învins pe senatorul Stănişoară

"Vreau să anunţ public că în această săptămână voi schimba toţi şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ pentru că s-au implicat în campania electorală şi acest lucru nu este de tolerat" - Adrian Duicu, preşedinte CJ Mehedinţi

Omul de afaceri Adrian Duicu a câştigat preşedinţia CJ Mehedinţi cu un procent de 45,20% şi un număr de 65.054 faţă de contracandidatul său de la MNMh, senatorul Mihai Stănişoară, care a obţinut un procent de 42,20% şi un număr de 59.401 voturi. Acestea au fost rezultatele finale prezentate de către Biroul Eectoral Judeţean Mehedinţi. Şi în Consiliul Judeţean Mehedinţi tot USL-ul va face cărţile în următorii 4 ani de zile pentru că au obţinut o majoritate de 16 consilieri judeţeni din totalul de 31. MNMh a obţinut 13 consilieri judeţeni şi PP-DD 2 consilieri judeţeni. La Primăria Severinului, chiar dacă Constantin Gherghe, candidatul MNMh, a obţinut un nou mandat, cu un procent de circa 60%, în privinţa Consililiului Local, alianţa din care face parte edilul-şef, MNMh a obţinut o majoritate fragilă de consilieri locali, mai exact 12, faţă de USL care a obţinut 11.

BEJ Mehedinţi a respins contestaţia MNMh

BEJ Mehedinţi a respins contestaţia MNMh depusă de senatorul Mihai Stănişoară ce viza renumărarea voturilor nule. Totodată BEJ Mehedinţi a semnat procesele verbale şi le-a trimis la BEC, prin asta practic încheindu-şi activitatea. În aceste condiţii, senatorul Mihai Stănişoară s-a adresat Biroului Electoral Central şi a cerut anularea alegerilor pe motiv de fraudă. Acţiunea a fost zadarnică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...