Actualitate

Fostul primar al comunei Laloşu-Vâlcea a fost trimis în judecată

După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Laloşu, ex-edilul Ion Toma a fost trimis în judecată săptămâna trecută de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Ion Toma e urmărit de ghinion. După eşecul alegerilor locale, social democratul este acuzat acum de o serie de infracţiuni şi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Potrivit acestora, Ion Toma este acuzat de luare de mită, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale – registru de corespondenţă, trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Fostul primar a fost urmărit penal timp de cinci ani, în perioada 2005-2010.

„Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada 2005 - 2010, inculpatul Ion Toma, în calitate de primar al comunei Laloşu, judeţul Vâlcea, a pretins şi primit de la mai multe persoane sume de bani, respectiv suma de 4.493 lei, fie în scopul exonerării acestora de la plata contravalorii unor amenzi contravenţionale aplicate de organele de poliţie, prin neînregistrarea, nepunerea în executare şi ruperea proceselor verbale de contravenţie înaintate de organele de poliţie la primărie pentru luare în debit şi executare, fie în scopul intervenţiei la funcţionarii Administraţiei Publice Bălceşti, pentru exonerarea unei persoane de la plata unei amenzi administrative aplicate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti, cauzând în acest sens Primăriei Laloşu un prejudiciu în cuantum de 4.838 lei”, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. În aceeaşi perioadă şi în aceeaşi calitate, inculpatul s-a folosit de o pastă corectoare şi a acoperit menţiunile efectuate în registrul de corespondenţă, aflat la sediul Primăriei Laloşu, referitoare la două procese verbale de contravenţie înregistrate pe numele a două persoane. Pentru a recupera prejudiciul s-a dispus instituirea măsurilor asiguratorii asupra sumei de 10.000 lei, aparţinând inculpatului. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...