Inedit

Investitorii străini au venit la Deveselu-Olt să ridice baza militară

Scutul anti-rachetă este privit de administraţie şi de către localnici ca o binecuvântare: locuri de muncă, turişti şi 200 de americani „oltenizaţi”

Peste 60 de firme au venit la întâlnirea de săptămâna trecută cu o delegaţie de americani şi vor pune umărul la ridicarea bazei militare din comuna Deveselu, judeţul Olt. Toată munca se va face pe bani frumoşi: guvernul american pune la bătaie pentru firmele româneşti contracte cuprinse între 25 şi 250 de milioane de dolari. După ce bat palma, în primăvara lui 2013, baza de la Deveselu va deveni un adevărat şantier, termenul de execuţie al lucrărilor fiind de doi ani.

"Vor fi două proiecte, unul privind partea administrativă iar celălalt privind securitatea bazei" - col. Winfield Keller

Oficialii americani au prezentat oamenilor de afaceri, români şi străini facilităţile de la viitoarea bază americană şi modul de participare la licitaţiile pentru obţinerea contractelor. „Vor fi două proiecte, unul privind partea administrativă, iar celălalt privind securitatea bazei”, a declarat col. Winfield Keller. Patronii firmelor îşi freacă mâinile şi se gândesc că, în vremuri de criză, un contract de lucru la baza de la Deveselu ar fi o mana cerească. Fiecare îşi laudă munca. „Reprezintă numărul 1 în lume pe securitate. Sunt interesaţi de tot ce reprezintă securitatea umană şi sistemul electronic”, susţine Cătălin Doroban, reprezentant firmă de securitate. La Caracal, a fost prezent şi noul primar din Deveselu, Ion Aliman, care a spus că sunt mulţi tineri care nu au unde să lucreze, astfel că va face tot posibilul pentru ca localnicii să beneficieze de locurile de muncă nou create. „Ne bucurăm foarte mult că americanii ridică acest scut în comuna noastră pentru că tragem speranţa că localitatea se va dezvolta foarte mult. În plus, eu voi face tot posibilul ca investiţiile să se realizeze cu forţă de muncă de la noi, mai ales că în această zonă oamenii nu au unde să lucreze şi sunt mulţi şomeri, mai ales în rândul tinerilor”, a spus Ion Aliman. Nici fostul primar, care a pierdut alegerile din 10 iunie, nu vrea să stea departe de americani . „Noi ducem negocieri în Consiliul Local şi s-ar putea să devin viceprimar. Dar, chiar dacă nu am să devin, eu, în calitate de consilier local, o să mă implic”, a spus Gheorghe Beciu.
Localnicii din Deveselu speră să îşi găsească un loc de muncă. „Eu nu cred că va angaja pe nimeni din comună, pentru că cei mai mulţi nu ştiu engleză, firmele vin cu oamenii lor, dar mai ştii ce se poate întâmpla. Poate au nevoie şi de noi”, susţine localnicul Ion Marcu. După ridicarea bazei militare de la Deveselu, cei aproximativ 200 de americani care vor veni vor beneficia de condiţii de lux: restaurant, clinică medicală sau sală de fitness.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...