Sport

Handbal feminin, Liga Naţională, HCM Rm.Vâlcea-SCM Craiova 18-21

HCM, ciuca bătăilor în campionat

SCM Craiova s-a impus azi, la Vâlcea, scor 21-18, în duelul Olteniei cu HCM, într-un joc contând pentru etapa a VII-a a Ligii Naţionale.

Modesta echipă susţinută de Primăria Rm. Vâlcea a ajuns la cel de-al şaptelea eşec consecutiv şi nu pare capabilă să scoată vreun punct în acest sezon de campionat.

HCM a lăsat iluzia unui rezultat pozitiv doar în startul meciului, în care a condus cu 3-2, după care a încasat şase goluri consecutive. Fără idei în atac, cu extreme inexistente, tot greul a căzut la linia de nouă metri, acolo unde Vădineanu a redebutat la Vâlcea, însă ea vine după o lungă pauză cauzată de o operaţie de ligamente.

Spre final, Vâlcea s-a apropiat de Craiova la doar două goluri, dar nu a putut mai mult. În acest joc, elevele Mariei Duca au irosit cinci aruncări de la 7 metri, însă victoria Craiovei este perfect meritată, trupa lui Amariei greşind mai puţin.

La final, primarul Emilian Frâncu şi viceprimarul Gigi Matei au ţinut şedinţă cu jucătoarele. Culmea, Frâncu a abordat probleme tactice, în timp ce Matei a anunţat măsuri contra unor jucătoare.

Deşi orice antrenor din lume ar fi demis după o serie atât de ruşinoasă precum cea a HCM, edilii oraşului continuă să o susţină pe Maria Duca, cumnata viceprimarului Gigi Matei. ”Mori este cea mai bună variantă. Abia din iarnă discutăm, când vom aduce câteva jucătoare care ne sunt necesare, bugetul este restrâns. La Oltchim a fost un management dezastruos, a avut 4 milioane de euro buget şi a câştigat doar titlul. Cu banii cu care Oltchim plătea pe lună o singură jucătoare, 17 mii euro lunar, acesta este tot bugetul nostru lunar”, a spus viceprimarul Gigi Matei.

Antrenoarea Maria Duca a subliniat că nu se gândeşte să plece de la echipă. ”Jocul nu merge nicăieri, nici în apărare, nici în atac, întrebaţi jucătoarele, sunt unele care au o impresie prea bună despre ele, nu au nevoie de antrenor, eu sunt foarte dezamăgită. Nu mă gândesc să plec. Înfrângerile acestea aduc numai dezamăgiri, deşi sistemul ne avantajează, dar atitudinea jucătoarelor nu se schimbă nici în play-out, rămâne acelaşi ca din tur. Pot să număr pe o mână jucătoarele care au o mentalitate de învingătoare”, a spus şi Maria Duca.

Antrenoarea Craiovei, Carmen Amariei, regretă dispariţia Oltchimului. ”A fost un joc foarte echilibrat, mă bucur că SCM a câştigat. Nu este un nivel jos, nu subestimăm adversarul, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu Oltchim. Este o bucurie în plus pentru orice echipă care câştigă aici”.

HCM Rm. Vâlcea - SCM Craiova 18-21
Sala Sporturilor Traian, spectatori 500

HCM: Guiu- Vădineanu 7, Lazarin 3, Luca 2, Busuioceanu 2, Cherăscu 2, Chirilă 1, R.Constantinescu 1, Stoicănescu, Tamaş, Predoi.
Antrenor Maria Duca.

SCM: Pasca, Munteanu-Ilie 4, A.Amariei 3, Snopova 3, Cioaric 3, Goran 3, Han 2, Apipie 2, Gogoriţă 1, Hasegan, Ianaşi.
Antrenoare Carmen Amariei.

Arbitri: Marcel Sas, Marius Pintea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...