Politică

Deputatul de Mehedinţi, Marius Manolache, urmărit penal de DNA

Marius Manolache se apără cu înverşunare, susţinând că nu a comis nicio infracţiune pentru a fi condamnat

Unul din parlamentarii USL care, după ce s-a văzut cu sacii în căruţă, n-a mai dat deloc prin Mehedinţi s-a pricopsit cu un dosar penal la DNA. Acesta este Marius Manolache, avocat de profesie, finul lui Victor Ponta. Gura târgului spune că, cel mai probabil, această cumetrie l-a propulsat în politică, pe lista de candidaţi.

Deputatul PSD, Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, este urmărit penal de DNA pentru fals în acte în dosarul Realitatea TV, susţin procurorii DNA într-un comunicat de presă. Manolache este acuzat că a semnat contractul prin care o companie deţinută de Cozmin Guşe a dobândit pachetul de acţiuni al Realitatea Media SA, e care deţine licenţa de TV a Realitatea TV. Procurorii anticorupţie au anunţat vineri că au extins cercetările în dosarul privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Realitatea Media şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marius Manolache, Oana Mihaela Schwartzenberg, Liviu Luca şi Florin Bercea, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Marius Manolache este deputat PSD de Mehedinţi în Colegiul IV. El este acuzat în acest dosar că, în calitate de avocat angajat de administratorul societăţii Strategies Research Investments, ar fi semnat un contract de vânzare - cumpărare acţiuni, contract ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, şi care ulterior a fost utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către această societate a acţiunilor Realitatea Media. „Manolache Marius, în sarcina căruia s-a reţinut că, în calitate de avocat angajat de administratorul SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL, ar fi semnat un contract de vânzare-cumpărare acţiuni, contract ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, ulterior utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL a acţiunilor SC REALITATEA MEDIA SA”, se arată în comunicatul DNA.

Manolache se apără cu înverşunare

Deputatul Marius Manolache a respins din start acuzaţiile procurorilor DNA. „Eu nu am comis nici o infracţiune. Nu pot fi acuzat de fals în acte”, a declarat Manolache la un post de televiziune. El a mai spus că doar l-a reprezentat pe Cozmin Guşe în procedura de preluare a Realitatea TV şi a recunoscut că este finul lui Victor Ponta. În acest context, Manolache a declarat că nu vrea să aducă prejudiciu de imagine nici unei persoane apropiate. „Domnul Ponta nu are nicio legătură în acest dosar”, a spus Manolache. „Anul trecut, în martie, am încheiat un contract de asistenţă juridică cu domnul Cozmin Guşă. Era administrator la SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL. La un moment dat, Cozmin Guşă a fost plecat din localitate şi m-a mandatat pentru că firma sa urma să preia nişte acţiuni. M-am prezentat la asociat, am semnat, nu era de datoria mea să verific legalitatea contractului. Şi pentru asta sunt urmărit penal. DNA a informat în mod eronat că aş avea o legătură cu Liviu Luca. Mi s-a adus o atingere gravă a imaginii pe care o am prin frazele pe care DNA le-a inserat în comunicat legat de Liviu Luca. Este o mizerie şi nu sunt de acord cu ce spune DNA. Nu o să stau cu mâinile în sân. Eu am depus toate înscrisurile”, a declarat deputatul PSD.

Manolache şi Ponta au fost avocaţii lui Tender

Marius Manolache este deputat în colegiul 4 Mehedinţi şi membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Manolache este şi finul premierului Victor Ponta. Manolache şi Ponta au avut şi un cabinet de avocatură. Cei doi l-au reprezentat pe Ovidiu Tender într-un proces. Omul de afaceri Liviu Luca a fost pus sub învinuire în acest caz pentru delapidare, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii DNA susţin că există indicii că Luca l-ar fi angajat pe avocatul Marius Manolache pentru ca acesta să încheie contractul de asociere în participaţiune, ce a permis însuşirea sumei de 20 milioane de lei din patrimoniul asociaţiei. Ulterior, Luca, prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, l-ar fi ajutat pe Marius Manolache să dobândească dreptul de semnătură asupra conturilor asociaţiei. De precizat că deputatul Marius Manolache, după ce a devenit parlamentar de Mehedinţi în colegiul numărul 4, nu a mai dat deloc prin judeţ, nici măcar ca să-şi ţină audienţele. La fel procedează alt deputat de Mehedinţi, Tudor Chiuariu, paraşutat candidat în judeţ ca şi Manolache, pe pile şi relaţii de la Bucureşti, care şi el a întors spatele alegătorilor mehedinţeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

21.06.2015 - 18:08mata:esti un Gunoi de om

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...