Sport

Toţi pentru Universitatea Craiova

Ştiinţa primeşte susţinere din mediul politic

Decizie importantă în cazul dezafilierii echipei de fotbal Universitatea Craiova la Curtea de Apel Bucureşti. Completul de judecători urma să decidă, luni, 18 iunie, dacă hotărârea Adunării Generale a FRF a fost sau nu una corectă.

Mii de suporteri ai Universităţii Craiova au aşteptat cu sufletul la gură decizia Curţii de Apel. La Bucureşti s-au aflat Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii, suporteri, dar şi noul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

„Trebuie să se repare o nedreptate făcută întregului oraş”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
Şi Clubul Sportiv Judeţean „Ştiinţa U Craiova”, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a solicitat instanţei de judecată constatarea nulităţii absolute a hotărârii de excludere a echipei de fotbal Universitatea Craiova, a anunţat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Dezafilierea definitivă, votată în majoritate

În data de 14 mai, a.c. 168 de membri ai Adunării Generale au votat pentru dezafilierea Universităţii. În urma hotărârii referitoare la cazul Universităţii Craiova, Mircea Sandu a făcut următoarele propuneri: „Având în vedere că nu e normal ca un oraş să sufere din cauza unei persoane iresponsabile, propun Adunării Generale să acorde un loc în Liga a 2-a pentru o echipă din oraşul Craiova, urmând ca autorităţile locale să înscrie formaţia”, spunea la acel moment preşedintele FRF. Hotărârea lui Mircea Sandu a fost aprobată de Adunarea Generală. „O decizie dreaptă pentru o societate nouă”, a mai spus Sandu. FRF va da în judecată ANS pentru a elibera Certificatul de Identitate Sportivă pentru Universitatea Craiova.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a reamintit că CSJ „Ştiinţa U Craiova” a votat inclusiv în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal împotriva excluderii Universităţii Craiova.
„Aşa cum se ştie, la Adunarea Generală a FRF unul dintre voturile împotriva dezafilierii Universităţii Craiova a fost al nostru şi în acest fel am putut să ne ducem mai departe în instanţă împotriva acestei hotărâri. Noi vrem să apărăm cât se poate echipa de suflet a oltenilor. Încă avem această speranţă că putem întoarce hotărârea Adunării Generale a FRF. Acum pot să spun că Clubul Sportiv Judeţean «Ştiinţa U Craiova», aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a contestat decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal privind dezafilierea echipei Universitatea Craiova, chiar în ultima zi pe care o permitea legea”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Acesta a mai spus că Universitatea Craiova va fi una dintre preocupările reprezentanţilor CJ Dolj.
CSJ „Ştiinţa U Craiova” a depus, pe 28 mai, o acţiune pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti prin care a solicitat „constatarea nulităţii absolute a hotărârii de excludere a SC Fotbal Club U Craiova SA din calitatea de membru asocial al FRF”, „anularea hotărârii de validare a deciziei din 20 iulie 2011 a Comitetului Executiv al FRF privind excluderea SC Fotbal Club U Craiova SA din calitatea de membru asociat al FRF – adoptată de Adunarea Generală a FRF în şedinţa din 14 mai 2012” şi „înscrierea soluţiei ce va fi pronunţată în registrul special al federaţiilor”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...