Politică

Bogdan Pistol şi Dumitru Persu, noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea

În ceea ce priveşte Primăria Râmnicului, social democraţii l-au desemnat pe Ion Matei (PSD) pentru postul de viceprimar, în timp ce liberalii vor alege marţi seara între Gheorghe Ioniţă şi Eduard Vârlan

După o lungă perioadă de negocieri şi tensiune au fost stabiliţi vicepreşedinţii CJ Vâlcea. Dacă în cazul social democratului Dumitru Persu nu au fost surprize, acesta păstrându-şi pentru încă patru ani mandatul de vice, la PNL situaţia s-a tranşat abia vineri seara. În urma şedinţei Biroului Politic Teritorial Vâlcea (BPT), liberalii l-au desemnat cu 24 de voturi pentru şi o abţinere pe Bogdan Pistol să ocupe cel de-al doilea post de vicepreşedinte al CJ Vâlcea.

Deşi mulţi nu au crezut în nominalizarea sa la CJ Vâlcea, Bogdan Pistol a reuşit să obţină votul de încredere al colegilor din PNL, care au considerat că acesta are suficientă pregătire şi experienţă pentru a face echipă cu Ion Cîlea şi Dumitru Persu.

Dacă PSD nu a întâmpinat probleme în ceea ce priveşte desemnarea viceprimarului, alegându-l cu uşurinţă pe Ion Matei, liberalii îşi dau din nou la gioale. Deşi iniţial social democratul Ion Matei şi-ar fi dorit să fie din nou director al Administraţiei Bazinale de Apă Olt, acesta a fost întors din drum şi convins să fie viceprimar. Situaţia este în continuare tensionată în ceea ce priveşte desemnarea viceprimarului din partea PNL. Deşi Gheorghe Ioniţă era aproape de a ocupa această funcţie, acum bătălia aprigă se duce între el şi Eduard Vârlan. Liberalii urmează să voteze marţi seara cel de-al doilea viceprimar. Se pare că decizia lor este într-un fel condiţionată şi de Ion Matei, viceprimarul din partea PSD, care şi l-ar dori cu ardoare pe Vârlan şi nu pe Ioniţă.

„Nu aş putea spune în acest moment cine are şanse mai mari. Aş fi onorat ca eu să fiu votat de colegii mei. Vom vedea rezultatul votului marţi seara”, a declarat Eduard Vârlan.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...