Sport

Fotbal, Liga a 2-a - CSM Râmnicu Vâlcea

CSM devine Chimia

Dacă va continua să joace la Râmnicu Vâlcea, CSM îşi va schimba din sezonul viitor numele în Chimia

Patronul din Zăvoi, Cătălin Rufă a anunţat că este interesat să preia numele şi palmaresul Chimiei, câştigătoarea Cupei României în 1973, un club având în palmares 10 sezoane în prima divizie.

„Vom schimba numele echipei din CSM în Chimia, care este un brand pentru vâlceni. Palmaresul Chimiei este la Mihai Persu, mi s-a transmis că este dispus să ni-l cedeze. Am vrut să facem această schimbare încă din sezonul trecut. Sunt multe CSM-uri în ţară, dar numele de Chimia este aparte, cred că vâlcenii vor fi atraşi de brandul acesta”, a anunţat Cătălin Rufă, care deţine 70% din acţiunile clubului din Zăvoi. Clubul supravieţuieşte însă cu greu sub conducerea unui patron renumit pentru zgârcenia sa, acesta oferind salarii foarte mici, nicio primă, în timp ce din Zăvoi lipsesc medicamentele şi doctori.
Până atunci, deşi asupra sa planează serioase semne de întrebare asupra potenţei financiare, Rufă aşteaptă hotărârea noului edil, Emilian Frâncu, în privinţa sprijinirii echipei. „Am discutat cu domnul Emilian Frâncu, dânsul m-a asigurat că, după investirea în funcţie, ne vom întâlni şi vom discuta amănunţit. M-a asigurat că dânsul îşi doreşte să ne ajute chiar mai mult decât a făcut-o Primăria până acum, mai ales că acum se poate colabora şi cu Consiliul Judeţean. Anul trecut, Primăria ne-a dat 6 miliarde de lei, dar utilităţile pe an sunt circa 5 miliarde, în condiţiile în care le mai folosesc şi alţii şi nu plătesc nimic. Eu nu pot ţine echipa de unul singur, dar sper ca proiectul pe care eu şi Primăria l-am început la Vâlcea să continue, a început să dea roade. Avem o echipă tânără, cu jucători de perspectivă, dacă aducem încă 4-5 jucători buni, cred că în sezonul viitor putem fi între primele cinci echipe. Alin Artimon va rămâne şi el dacă vor fi condiţii, iar Jean Turmacu va rămâne preşedintele clubului”, a declarat Cătălin Rufă.
Mircea Poenaru, unul dintre apropiaţii politic ai noului edil, spune că s-a discutat deja problema CSM-ului. „Domnul primar vrea să susţină în continuare CSM, dar sunt şi nişte condiţii, patronul trebuie să bage şi el bani. Trebuie studiat contractul şi văzut ce obligaţii revin fiecăruia, Cătălin Rufă şi domnul primar vor discuta faţă în faţă şi vor stabili ce este de făcut. Din ce ştiu, Dan Niţu vrea ca Damila să joace tot la Măciuca”, a spus Poenaru.
Dacă Primăria nu va ajunge la un consens cu Cătălin Rufă şi va decide să nu mai susţină financiar CSM şi să ajute în schimb pe nou-promovata Damila, cel mai probabil, acţionarul majoritar va muta echipa în alt oraş, una dintre variante fiind Snagov. „Este ultimul lucru la care mă gândesc, mutarea echipei, Vâlcea are tradiţie, suporteri, nu îmi place să mă mut ca ţiganul cu cortul. Dacă însă se va decide să fie ajutată Damila în locul nostru, nu voi avea altă soluţie, singur nu pot susţine echipa, voi continua proiectul în altă parte”, a mai spus şeful din Zăvoi.

Discuţii cu jucători de la Chiajna

"Palmaresul Chimiei este la Mihai Persu, mi s-a transmis că este dispus să ni-l cedeze. Sunt multe CSM-uri în ţară, dar numele de Chimia este aparte, cred că vâlcenii vor fi atraşi de brandul acesta" - Cătălin Rufă, patron CSM Râmnicu Vâlcea

Patronul de la CSM spune că încearcă să întărească echipa, însă este greu de crezut că va reuşi să aducă jucători valoroşi, ţinând cont de salariile mici pe care le oferă. „Discutăm cu Roberto Iancu şi Alexandru Iancu, doi mijlocaşi valoroşi de la Chiajna. Ne mai trebuie un portar, mă gândesc la Baruch, presa l-a desfiinţat că a greşit la Vaslui, dar cred că este talentat”, a spus finanţatorul Rufă. Pe lista tehnicianului Alin Artimon se află însă câţiva juniori de la Poli Timişoara şi rămâne de văzut dacă antrenorul va reuşi să îşi impună punctul de vedere în faţa unui patron cunoscut pentru faptul că ia de unul singur decizii ce se dovedesc dezastruoase în privinţa transferurilor. Altfel, Rufă discută rezilierea cu Makhtar, Ene şi Pribac, Roşca şi Chiriţă au părăsit echipa în retur, în timp ce lui Vizitiu i se va mai da o şansă la reluarea pregătirilor.

Tratative Rufă-Niţu

Dan Niţu, patronul nou-promovatei în Liga a 2-a, Damila Măciuca l-a sunat zilele trecute pe Cătălin Rufă, şeful de la CSM Rm. Vâlcea. Niţu s-a arătat interesat de posibilitatea de a prelua de la Rufă clubul din Zăvoi sau chiar de o colaborare la CSM, caz în care ar urma să renunţe la Damila. „Nu sunt interesat să vând clubul şi nici a conduce în doi ştiu că nu e posibil” a sunat refuzul bucureşteanului Rufă. Apoi, Dan Niţu s-a arătat interesat de posibilitatea de a achiziţiona nişte jucători de la CSM. „M-a întrebat de Vătăjelu şi Vasile, dar nimeni nu este de vânzare, nici pentru echipe de Liga 1”, a mai afirmat Rufă. Fundaşul stânga Vătăjelu este cel mai căutat jucător din Zăvoi, acesta fiind urmărit de mai multe echipe din primul eşalon, printre care Vaslui. Atacantul N Kongue este ofertat de Bistriţa, Severinul se interesează de Daouda, în timp ce Dinamo II îi monitorizează pe Văduva şi Nicolae.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...