Administraţie

Dezafilierea Universităţii Craiova, atacată în instanţă de Consiliul Judeţean Dolj

"Universitatea trebuie redată craiovenilor" - Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Consiliul Judeţean Dolj a anunţat că a atacat în instanţă decizia FRF de dezafiliere a Ştiinţei, deoarece consideră că pe lângă clubul de fotbal a fost afectat şi Centrul de copii şi Juniori din Bănie care este în subordinea Consiliului Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că a atacat în instanţă decizia FRF de dezafiliere a Universităţii Craiova. Clubul Sportiv Judeţean "Ştiinţa U Craiova", unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a solicitat Judecătoriei sectorului 2 Bucureşti constatarea nulităţii absolute a hotărârii de excludere a echipei de fotbal Universitatea Craiova.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a reamintit că CSJ "Ştiinţa U Craiova" a votat inclusiv în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal împotriva excluderii Universităţii Craiova. "Pe unde am fost, dincolo de problemele cu care se confruntă orice localitate, oamenii m-au întrebat de Universitatea Craiova. Fie că vorbim de mediul rural, fie că vorbim de mediul urban, Universitatea Craiova rămâne o problemă deosebit de importantă. Tema echipei de fotbal Universitatea Craiova nu am vrut s-o tratez în această perioadă în care s-a consumat campania electorală. Nu am vrut să abordez această problemă deosebit de dureroasă pentru a nu se suprapune cu campania electorală", a declarat Ion Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că a contestat decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal privind dezafilierea echipei Universitatea Craiova, chiar în ultima zi pe care o permitea legea.

De asemenea, el a promis că va continua să se implice şi în pepiniera de juniori ai clubului. "Eu ştiu foarte bine ce pot să fac. Din punct de vedere al fondurilor publice sunt chestiuni pe care pot să le fac şi altele care sunt extrem de limitate. Pot să rezolv cu pepiniera şi cu materia primă pentru fotbal. Adică să intrăm cu toată forţa în centrele de copii şi juniori, să investim în ele şi să punem în operă proiectul pe care l-am gândit, respectiv de realizare a unei baze sportive cu terenuri de fotbal, de tenis, practic un sediu nou", a mai spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

"Am dat în judecată Federaţia Română de Fotbal în ultima zi în care aveam dreptul legal să facem acest lucru. Cerem anularea deciziei de dezafiliere a Universităţii Craiova, pentru că această decizie ne-a afectat şi pe noi, respectiv pe cei de la clubul nostru de copii şi juniori. La ţară şi la oraş, problema Universităţii rămâne o problemă deosebit de importantă şi va trebui să facem ceva. Cred că încă mai există o speranţă că putem să întoarcem hotărârea Federaţiei Române de Fotbal", Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

"Este nevoie ca echipa Universitatea Craiova, indiferent cine a condus-o temporar să fie redată craiovenilor şi milioanelor de suporteri", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Echipa Universitatea Craiova a fost dezafiliată la data de 14 mai 2012, după o decizie a Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal. Universitatea Craiova fusese exclusă provizoriu în 20 iunie 2011, după ce clubul oltean a fost acuzat că a încălcat grav statutul federaţiei. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...