Economic

Electrocarbon Slatina intră în producţia de energie

Laurenţiu Dascălu îşi mută investiţiile aproape de casă. Propunerea de construire a unor microhidrocentrale, discutată peste o lună.

Electrocarbon Slatina (ELNG) vrea să contracteze un credit de până la 15 milioane de euro pentru construirea a patru microhidrocentrale pe râul Doftana. Cele patru hidrocentrale fac parte din proiectele „Valorificarea potenţialului hidrologic al râului Doftana pe sector Câmpina şi a râului Prahova pe sector Câmpina-Floreşti” şi „Amenajarea hidroenergetică a râului Doftana pe sector Telega confluenţa râu Prahova”, potrivit unui convocator al companiei transmis vineri Bursei.

Profit mai mic în 2013

Acţionarii se vor întâlni pe 1 noiembrie pentru a discuta propunerea administratorilor. Compania a raportat pentru primul semestru venituri totale cu 28,5% mai mici, de la 100,4 milioane lei la 71,7 milioane lei, iar profitul net a scăzut la 1,2 milioane lei, de la 4,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Cel mai recent transfer cu acţiunile producătorului de electrozi industriali Electrocarbon, listate pe piaţa Rasdaq a Bursei, a fost realizat la un preţ de 3,5 lei/ unitate, în creştere cu 32,58% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 62,82 milioane lei (14 milioane euro). Electrocarbon este controlată de omul de afaceri Laurenţiu Vasile Dascălu, care deţine prin firma Vivaio Câmpina 50,8% din acţiuni. Alţi acţionari sunt firmele Metaleuroest (21,3%) şi Ekomin (25,82%).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...