Sport

Fotbal, Liga a II-a, Universitatea Craiova

Amendă drastică pentru Ştiinţa lui Mititelu

Comportamentul huliganic al fanilor ar putea goni echipa şi de la Drobeta Turnu Severin

Clubul FC Universitatea Craiova a fost amendat, joi, de Jandarmeria Mehedinţi, cu 30.000 de lei în urma violenţelor dinaintea meciului cu Petrolul Ploieşti, din 16-imile de finală ale Cupei României - Timişoreana, anunţă MEDIAFAX.

FC Universitatea Craiova riscă să primească şi o suspendare a stadionului din Drobeta Turnu Severin, pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, Claudia Mendea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în urma violenţelor dinaintea meciului de miercuri seară, când două autocare care transportau suporterii Petrolul Ploieşti către stadionul din Drobeta Turnu Severin, au fost vandalizate, dar şi în urma incidentelor din timpul meciului, când pe stadion s-a aruncat cu obiecte pirotehnice, clubul organizator al meciului a fost amendat cu suma de 30 000 de lei.

Potrivit aceleiaşi surse, sancţiunea a fost acordată pentru nerespectarea prevederilor articolului 10, alineatul 2, litera b din Legea 4/2008 republicată. "IJJ Mehedinţi a înaintat către Federaţia Română de Fotbal propunerea de aplicare a sancţiunii contravenţionale complementare de a interzice clubului FC Universitatea Craiova desfăşurarea jocurilor sportive pe o perioadă de şase luni pe arena sportivă din Drobeta Turnu Severin", a spus Mendea.

Totodată jandarmii mehedinţeni au constatat şi o infracţiune de introducere în arena sportivă de obiecte pirotehnice, iar 62 de suporteri implicaţi în incidentele violente dinaintea meciului au fost identificaţi, 15 dintre ei fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 6.000 lei pentru adresare de injurii şi expresii jignitoare şi aruncarea cu obiecte contondente către forţele de ordine.

Jandarmii mehedinţeni continuă operaţiunea de identificare a suporterilor violenţi, în baza vizionării filmărilor de pe camerele de supraveghere din stadion.

Miercuri seară, înaintea meciului dintre FC Universitatea Craiova şi Petrolul Ploieşti, două autocare ale suporterilor prahoveni au fost atacate cu pietre pe DN 6, într-o parcare, la Şimian înainte ca aceştia să ajungă în Drobeta Turnu Severin. Autocarele au fost vandalizate având geamurile sparte. Violenţele au continuat şi la intrarea în stadion unde suporterii s-au îmbrâncit şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine.

Echipa Petrolul Ploieşti, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Universitatea Craiova, din Liga a II-a, în 16-imile competiţiei. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Mustivar, în minutul 18. În minutul 29, meciul a fost oprit pentru câteva momente, după ce fanii Universităţii Craiova au aruncat pe teren cu torţe şi fumigene.

Mititelu reacţionează şi crede că este doar mâna primarului din Craiova, Olguţa Vasilescu: "Ne-a închis toate drumurile! O să ajungem să jucam în Bulgaria. E cineva în Craiova care a câştigat alegerile cu tricoul Universităţii, iar acum face orice ca să o omoare. Sunt sigur că FRF va accepta cererea Jandarmeriei şi noi nu vom fi lăsaţi să mai jucăm la Severin. Nu zic că suporterii noştri sunt sfinţi, dar nu e prima oară când sunt violenţe. Doamna primar ne-a închis toate drumurile. Dacă ne dau afară din Severin, unde să mai mergem?", a spus patronul celor de la FC U Craiova, Adrian Mititelu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...