Monden

Handbal feminin

Ada Nechita, în braţele primarului din Baia Mare

Conform tabloidelor centrale, fosta handbalistă de la Oltchim, Ada Nechita, are o relaţie cu Cătălin Cherecheş(35 ani), primarul oraşului Baia Mare, care susţine din bugetul local finanţarea echipei.

Handbalista Ada Nechita şi fotbalistul Florin Costea au fost unul dintre cele mai mediatizate cupluri de sportivi. Acum, după despărţirea de Costea, Ada Nechita s-a transferat la Baia Mare, unde a început o relaţie cu primarul Cătălin Cherecheş(35 ani).

Cherecheş este un personaj controversat, după ce i-a separat pe ţiganii din Baia Mare de restul locuitorilor cu un zid de doi metri înălţime, iar DNA îl acuză în prezent de luare de mită. Cherecheş a fost votat de 86% dintre băimăreni şi a cîştigat din primul tur mandatul la Primărie.

Primarul din Baia Mare a apărut în fotografii alături de Elena Udrea, chiar în timpul divorţului blondei de omul de afaceri Dorin Cocoş! După destrămarea cuplului Costea-Nechita, cel mai cunoscută relaţie din Vâlcea a rămas cea dintre fostul director de la SC Oltchim, Constantin Roibu şi handbalista Adina Meiroşu.

Primarul Cherecheş s-a înscris în UNPR

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a înscris în UNPR, anunţă partidul condus de Gabriel Oprea.

"Primarul Municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheş, s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României şi a fost numit, în cadrul partidului, coordonatorul Regiunii VI Nord-Vest, care cuprinde judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Bistriţa Năsăud", anunţă UNPR într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Cherecheş a fost membru al PSD, cât şi al PNL.

Cătălin Cherecheş este primar la Baia Mare din mai 2011, când au avut loc alegeri parţiale. La alegerile locale din iunie 2012, Cătălin Cherecheş a fost reales în funcţie cu 86,3% din voturi.

Între 2005 şi 2008, Cherecheş a fost vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene Maramureş a PSD, iar ulterior s-a înscris în PNL, fiind exclus din partid în luna ianuarie a acestui an. În perioada 2008 şi 2011, Cherecheş a fost deputat.

Cătălin Cherecheş este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani de la reprezentanţii a cinci firme pentru a le favoriza la achiziţiile publice organizate de instituţie, la atribuirea şi la derularea contractelor, anunţa DNA, în luna iunie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au început urmărirea penală în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată, precum şi pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, se preciza într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2011-2013, Cătălin Cherecheş a primit bani, "cu titlu de foloase necuvenite", de la reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, pentru a favoriza aceste firme în procedurile de achiziţie publică organizate de Primăria Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor, cât şi pe parcursul derulării acestora.

Procurorii îl mai acuză pe Cătălin Cherecheş că, în perioada februarie - mai, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o deţine, prin intermediul a două persoane din anturajul său care erau, în mod aparent, reprezentanţii legali la două societăţi comerciale.

Astfel, în luna mai, pentru a achiziţiona licenţa pentru un post de televiziune, Cătălin Cherecheş ar fi intervenit pentru modificarea acţionariatului celor două firme, astfel încât apropiaţii săi să devină acţionari sau administratori ai acestor societăţi comerciale.

În această cauză, procurorii fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

DNA mai precizat că primarul Cătălin Cherecheş a fost citat cu mandat de aducere pentru a fi audiat şi a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii la sediul Primăriei Baia Mare, la locuinţa primarului Cătălin Cherecheş şi la mai multe sedii de firme, între care şi trustul de presă e-Maramureş. Potrivit presei locale, percheziţiile procurorilor ar avea legătură cu mai multe declaraţii date de omul de afaceri Ioan Baltă, zis Oniza, administrator al XS Sud Compani din Baia Mare. La jumătatea lunii martie, acesta a fost arestat în urma unor percheziţii făcute de procurorii bucureşteni, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

05.09.2014 - 15:23Boby:Mare zdreanta. Intrebati-i pe Salata si Costea ahaaHHAAAhhhaaaHHHHAaaaaaa

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...