Politică

Ponta inaugurează blocurile ANL din colegiu

Premierul României a participat la predarea apartamentelor din cele patru blocuri de la marginea Târgu Jiului inundate în aprilie

Victor Ponta a participat, luni, 16 septembrie, la Târgu Jiu, la inaugurarea unor blocuri ANL care în aprilie au fost inundate, din acest motiv mutarea chiriaşilor fiind atunci amânată, şi s-a declarat mulţumit de lucrări, spunând însă că va reveni pentru a vedea dacă drumul de acces a fost asfaltat. Victor Ponta a fost primit cu aplauze de persoanele care s-au mutat, luni, în cele 160 de apartamente din blocurile ANL construite într-un cartier de la marginea oraşului, spunându-le că va reveni la Târgu Jiu, în perioada următoare, întrucât primarul municipiului, Florin Cârciumaru, i-a promis că va asfalta drumul de acces spre cartierul respectiv, care în prezent este acoperit cu pietriş. Premierul a vizitat, împreună cu primarul din Târgu Jiu şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, patru apartamente aflate la parterul unuia dintre blocurile nou construite.

Chirii mici, să aibă oamenii bani şi de „alte alea”

Ponta s-a declarat mulţumit de felul în care arată locuinţele, spunând că folosirea geamurilor termopan pentru izolarea termică a locuinţelor este foarte bună. „Important este să nu fie nici facturile foarte mari pentru că apoi nu or să mai aibă oamenii bani de chirie sau alte alea. E bună soluţia asta şi apartamentele arată foarte bine”, a declarat Ponta, înainte de a pleca din noul cartier ANL. Ponta a fost însoţit şi de directorul general al ANL, Dumitru Nancu, căruia i-a cerut să urgenteze procesul de vânzare a locuinţelor pe care statul le oferă în prezent spre chirie tinerilor. Premierul a menţionat că banii încasaţi din vânzarea locuinţelor vor fi reinvestiţi în construirea altor blocuri ANL, care, ulterior, să fie puse în vânzare. La Primăria Târgu Jiu există în prezent peste 2.000 de cereri pentru obţinerea unui apartament sau a unei garsoniere ANL cu chirie, unii dintre cei care, luni, au primit cheile unei astfel de locuinţe spunând că aveau cererile depuse la municipalitate chiar şi de zece ani.

Ţinuţi în aşteptare

La începutul lunii aprilie, parterul celor patru blocuri ANL de la periferia municipiului Târgu Jiu, inaugurate la începutul acestei săptămâni, a fost inundat la începutul lunii aprilie. Reprezentantul uneia dintre firmele implicate în lucrările de construcţie a celor patru blocuri, Gheorghe Păsărin, spunea atunci că blocurile au fost inundate, întrucât Primăria Târgu Jiu nu a reuşit să finalizeze lucrările de canalizare, zona în care imobilele au fost construite fiind mlăştinoasă. Cele 160 de persoane ar fi trebuit să primească repartiţie pentru a se muta în blocurile ANL începând cu 1 mai, însă mutarea a fost amânată pentru ca autorităţile să finalizeze lucrările la reţeaua de canalizare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...