Administraţie

Preşedinţia CJ Mehedinţi, disputată între Stănişoară şi Duicu

În Mehedinţi, prezenţa la vot a fost de 59,61%, locul 13 pe ţară. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în urma numărătorii paralele în Mehedinţi, la 2 noaptea, PDL, adică MNMh, avea un procent de 44% iar USL de 40%, însă „bătălia nu este pierdută”. Şi a avut dreptate, pentru că până ieri nu se ştia cine este noul preşedinte al CJ Mehedinţi!

Biroul Electoral Judeţean Mehedinţi nu a terminat ieri de numărat şi centralizat voturile din cele 286 de secţii de votare din judeţ. Ca urmare, până la închiderea ediţiei noastre nu s-a anunţat oficial cine este noul preşedinte al Consililului Judeţean Mehedinţi dintre senatorul Mihai Stănişoară, candidatul MNMh, şi Adrian Duicu, candidatul USL.
Partidele din care fac parte cei doi au evitat şi ele să anunţe public rezultatul numărătorilor paralele. Neoficial, membrii din ambele tabere susţineau că ei au câştigat preşedinţia CJ Mehedinţi. De precizat că până ieri la orele 11.00 BEJ Mehedinţi a centralizat rezultatele votării din 87 de secţii de votare din totalul de 286 din judeţ.

Preşedintele BEJ Mehedinţi, procurorul Cornelia Cârjeu ne-a declarat că în urma acestor centralizări parţiale, rezultatele sunt următoarele: pentru consilieri judeţeni pe primul loc se afla USL, cu 44,61%, pe locul al II-lea MNMh, cu 42,27% şi pe locul al III-lea PPDD, cu 5,65%. La preşedinte al Consiliul Judeţean Mehedinţi pe primul loc era clasat Mihai Stănişoară de la MNMh cu 44,33%, pe locul al II-lea Adrian Ioan Duicu de la USL cu 42,42%, iar pe locul al III-lea Virgil Alexe de la PP-DD, cu 6,33%. La Consilieri Locali pe primul loc se situau MNMh cu 41,93%, pe locul al II-lea USL cu 40,32%, pe locul III PNL cu 4,03 iar pe locul IV se situează PP-DD, cu 4,03%. La primari pe primul loc se situa MNMh cu 66,66% iar pe locul II se află USL, cu 33,33%.

Pe de altă parte, pe surse, tabăra USL îl dădea câştigător în urma numărătorilor paralele cu circa 2.000 de voturi în plus pe Adrian Duicu. Surse din tabăra MNMh ne-au spus la rândul lor că situaţia ar fi alta. Mai exact în urma numărătorii paralele când mai aveau de centralizat rezultatele de la 6 secţii de votare din Severin şi 14 primării din judeţ, Adrian Duicu avea un uşor avans de 800 de voturi, ce ar fi putut fi recuperat şi depăşit lejer de către Mihai Stănişoară.

La primării, MNMh aproximativ egal cu USL

Candidaţii MNMh au câştigat primăriile din comunele Burila Mare, Sviniţa, Dubova, Eşelniţa, Malovăţ, Bâlvăneşti, Obârşia Cloşani, Obârşia de Câmp, Pristol, Vânători, Baia de Aramă, Ponoarele, Şişeşti, Căzăneşti, Dârvari, Punghina, Cujmir, Hinova, Izvoru Bîrzii, Isverna, Iloviţa, Şovarna, Godeanu şi Severin. De cealaltă parte, USL a câştigat primăriile din Strehaia, Vânju Mare, Orşova, Bala, Bălăciţa, Butoieşti, Jiana, Pătulele, Vânjuleţ, Poroina Mare, Livezile, Şimian, Brezniţa Motru, Brezniţa Ocol, Ilovăţ, Rogova, Corlăţel, Bălăciţa, Grozeşti, Gogoşu.

Violeta IONESCU

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...