Politică

USL a detonat bomba la Craiova:

Antonie Solomon, bătut de Lia Olguţa Vasilescu

Judeţul Dolj începe să se coloreze iar în roşu, după ce mai mult de jumătate de primăriile din judeţ au fost câştigate de PSD sau USL. Social democraţii, singuri sau în alianţa USL, au câştigat Primăria Craiova, majoritatea în Consiliul Municipal, preşedinţia Consiliului Judeţean şi majoritatea în CJ. Alte cinci oraşe sunt conduse de primari PSD sau PNL, Băileşti fiind singura localitate din mediul urban unde PDL a reuşit să câştige.

USL a furnizat cea mai mare surpriză din ţară, dat fiind faptul că a reuşit să câştige Primăria Craiova, în dauna primarului Antonie Solomon, candidat UNPR. Potrivit datelor preliminare înregistrate la ora 14, Lia Olguţa Vasilescu a câştigat cu 5.935 de voturi în faţa lui Solomon: 57.383 de voturi la 51.448 de voturi.

Edilul Craiovei le-a mulţumit craiovenilor pentru încrederea acordată

„Plec din primărie după opt ani ca primar cu sentimentul că nu am fost un primar de televizor, un primar care să nu dea pe la Primărie decât în ziua de leafă. Sunt multe proiecte pe care le-am făcut pentru craioveni, am adus bani într-o perioadă grea pentru toată lumea”, a mai declarat Solomon.
„Vreau să le mulţumesc celor trei organizaţii din Craiova ale USL: PSD, PNL şi PC, vreau să mulţumesc Guvernului României, care s-a mobilizat şi a venit tot la Craiova, domnului preşedinte Victor Ponta şi nu în ultimul rând domnului Crin Antonescu”, a declarat la scurt timp de la aflarea rezultatelor exit-poll candidatul USL, Lia Olguţa Vasilescu.

Bătălia a contat doar între primii doi

Candidatul PD-L la primăria Craiova, Mărinică Dincă, nu a reuşit să obţină decât aproximativ 10.000 de voturi, în vreme ce pe locul al patrulea s-a aflat candidatul PP-DD, Ionel Pană, cu 4.500 de voturi. Aceşti doi candidaţi vor prinde, cel mai probabil, şi locuri în Consiliul Municipal.

„Eu vă spun că am pierdut pe mâna mea. S-a văzut lipsa de experienţă a UNPR-ului, dar rezultatul obţinut de noi pe Craiova, 27 la sută, este extraordinar”, a spus primarul Antonie Solomon, într-o ultimă conferinţă de presă.

Ştefan Stoica, scor bun în judeţ

Preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj a fost obţinută din nou de liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, al cărui scor electoral se îndrepta ieri, la ora 14, către 60 la sută. Un scor mai bun pentru PDL a fost înregistrat de Ştefan Stoica, care reuşea să se poziţioneze pe locul secund, cu un scor electoral cuprins între 20 şi 25 de procente. Pe poziţia a treia se află Victor Odolbaşa, de la PP-DD, cu circa 8 procente. Potrivit acestor cifre, majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj va fi asigurată confortabil de USL.

PP-DD a dat lovitura: doi primari pe Valea Dunării

Lovitură de imagine a PP-DD Dolj, care reuşeşte să câştige două primării, la Valea Stanciului şi la Gângiova. Un aspect demn de menţionat aici este faptul că pp-dd-iştii au detronat din funcţie primari cu greutate ai PSD.
Şi PDL a reuşit să fure PSD-ului două primării considerate „tabu”: Eugen Safta l-a învins pe Vasile Jianu la Sadova, în vreme ce Dumitru Măceşanu îl înlocuieşte în funcţie pe Marin Cioc, la Castranova.
Cele patru primăriţe din mandatul trecut au reuşit să îşi păstreze mandatele, singurele emoţii avându-le Mirela Chipirlin, la Perişor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...