Actualitate

Cârciumaru, încă un mandat la Târgu Jiu

Florin Cârciumaru a câştigat un nou mandat în fruntea Primăriei Târgu Jiu. Candidatul USL a pierdut din scorul electoral înregistrat în urmă cu patru ani, dar a „măturat” peste 70% din voturile localnicilor. Surprinzător, cel mai „puternic” oponent a fost PP-DD-istul Gheorghe Pecingină, care s-a clasat pe locul doi, dar la o diferenţă enormă faţă de câştigătorul competiţiei electorale.

Dacă alegerea lui Florin Cârciumaru în funcţia de primar nu reprezintă o surpriză, clasarea candidatului PP-DD, Gheorghe Pecingină, pe locul doi, înaintea candidatului PDL, Eduard Berca, înseamnă un vot neaşteptat din partea târgujienilor. PP-DD a reuşit chiar să scoată doi primari în oraşele din Gorj, Radu Constantin la Ţicleni şi Marian Slivilescu la Tismana câştigând legerile locale.

Florin Cârciumaru a câştigat la un scor neaşteptat de mic. Dacă prognozele îl indicau câştigător cu peste 80% din voturi, Cârciumaru nu a obţinut decât 71,72%, cu 12 procente mai puţin faţă de acum patru ani. Pe locul doi s-a clasat candidatul PP-DD, Gheorghe Pecingină, cu 12,26%, iar pe locul trei se situează candidatul PDL, Eduard Berca, cu numai 8,41%.

Baia de Fier, Săuleşti şi Glogova au primari independenţi

Cea mai mare surpriză a fost în comuna Baia de Fier, unde primarul în funcţie, Constantin Mihuţescu, a fost învins de candidatul independent Dumitru Turbăceanu, preotul localităţii. La Săuleşti, primarul Rucsandra Drăghici a câştigat un nou mandat, dar în calitate de candidat independent, iar la Glogova, primarul Ion Şalapa a fost învins de către Gheorghe Alpredi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...