Opinii

 

Un fleac: i-au ciuruit!

Alegerile locale desfăşurate duminică au lăsat în urmă multe cadavre politice. Scandalurile şi bătăile din campanie au culminat cu scene incredibile la secţiile de votare răvăşite de mulţimea furioasă. România a exportat, şi cu ocazia acestor alegeri, imagini desprinse parcă dintr-un conflict tribal. Mita electorală, buimăceala electoratului care a ştampilat pe acelaşi buletin de vot, în multe cazuri, toţi candidaţii care i-au plăcut, plus supremaţia votului negativ, arată cât de jos putem să ajungem. Nu lăsăm nici măcar impresia că am putea fi o ţară vecină cu Uniunea Europeană!

Verzii lui Boc, camuflaţi fără succes sub tot felul de simboluri electorale şi uniuni judeţene, au fost ciuruiţi de USL. Cum altfel s-ar fi putut întâmpla după ce pensiile şi salariile au fost tăiate din raţiuni de austeritate, în timp ce potentaţii PDL cheltuiau banii publici aşa cum aruncau tărâţe la porci? Votul negativ a funcţionat din plin. Alegătorii nici nu se mai uitau la numele candidatului şi dădeau un vot celui care, din perspectiva lor, ar fi adversarul politic al celui propus de foştii guvernanţi. Nu au contat programele concrete şi nici soluţiile pentru proiectele imaginate în marile oraşe. Candidaţii care şi-au imaginat că vor convinge prin program nu au făcut decât să pară nişte inadaptaţi la un mediu în care invectiva şi combinaţia politică sunt cheia succesului. PDL a primit ceea ce a meritat, cu vârf şi îndesat, după toate prostiile şi aroganţa liderilor săi. Câtă vreme strategia de campanie o face Elena Udrea, nu trebuie să te miri de ce naufragiul este singura perspectivă pentru nişte mateloţi abandonaţi de căpitan, adormit şi el din cauza alcoolului şi al epuizării.

USL a trecut la cârma ţării în mod autoritar, controlând cu largă majoritate atât Parlamentul, cât şi cele mai multe dintre consiliile judeţene. Social-democraţii şi liberalii au spălat multe primării de culoarea portocalie. Dar este oare liniştitor că Vanghelie, Robert Negoiţă, Mazăre, Culiţă Tărâţă şi alţii asemenea lor deţin puterea în plan local? Strigătele de victorie mi se par golite de sens când sunt izvorâte doar de plăcerea că am scăpat de “foşti”, iar în locul lor aterizează nişte flămânzi dornici de înavuţire, aidoma predecesorilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...