Politică

PNL Mehedinţi, preş pentru „colegii” din USL

Budulan nu e de acord cu reinstalarea lui Cârjan

De mai bine de 6 luni, liberalii mehedinţeni au pierdut două posturi cheie în administraţia locală şi judeţeană. Este vorba de cel de viceprimar al Severinului şi de cel de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi. Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, ne-a declarat că în luna septembrie aceste probleme se vor rezolva negreşit pe calea dialogului în USL. Însă unii consilieri care ar urma să voteze reînscăunarea liberalilor ne-au spus de pe acum că nu sunt de acord cu aşa ceva. Consilierul local Alin Budulan ne-a declarat în exclusivitate că el, unul, nu se ţine de schimbat viceprimari din lună în lună şi că n-are nicio obligaţie în acest sens faţă de liberali şi cu atât mai puţin faţă de Daniel Cârjan, vicele liberal care şi-a pierdut funcţia.

Liberalii din Mehedinţi sunt la cheremul pesediştilor, care nu mai respectă protocolul USL şi îi înjosesc în ultimul hal. Concret, de mai bine de 6 luni, maşina de vot pesedistă din cadrul CL Severin a votat înlocuirea din funcţie a viceprimarului liberal Daniel Cârjan, preşedinte al organizaţiei liberale municipale, cu un ex-liberal pe nume Romică Vâlcu. Asta în pofida faptului că liberalii au prezentat un document prin care au arătat că l-au dat afară din partid pe Vâlcu şi că se încalcă grav protocolul USL. Încă un ex-liberal este menţinut în funcţie de către maşina de vot pesedistă din cadrul CJ Mehedinţi. Este vorba de Adriana Bădănoiu, exclusă din PNL Mehedinţi, persoană pe care liberalii nu pot să o înlocuiască din funcţie nici în ruptul capului.

Vela: „În septembrie se vor rezolva aceste probleme!”

Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, ne-a declarat că în luna septembrie se vor rezolva aceste probleme: „Aceste probleme legate de viceprimar şi vicepreşedinte la CJ Mehedinţi se vor rezolva pe calea dialogului în USL în luna septembrie. Mai mult n-am ce să vă declar!”, ne-a spus Marcel Vela.

Budulan: „Vicele Cârjan nu era eficient! Acum, ce facem, îl reevaluăm?”

Preşedintele executiv al PC Mehedinţi, Alin Budulan, este şi consilier local în CL Severin şi a declarat, în exclusivitate pentru Săptămâna în Oltenia, că nimeni nu poate să-l oblige să voteze pentru revenirea pe funcţia de viceprimar a liberalului Daniel Cârjan: „De ce aducem în discuţie pe Cârjan. El, din câte s-a spus, a fost schimbat pentru că nu era eficient în funcţie. Deci pentru incompetenţă. Acum, ce facem, îl reevaluăm? Dacă discutăm schimbarea vicelui în ACD, apoi în USL o facem pe argumente solide nu pe numiri politice. Viceprimarul în funcţie Romică Vâlcu a fost 8 ani consilier local, are experienţă în administraţie şi dacă va fi să votăm eu, unul, votez pentru menţinerea lui în funcţie. În plus, am înţeles că a făcut contestaţie şi încă nu este exclus definitiv din PNL Mehedinţi”, ne-a declarat Alin Budulan. Preşedintele executiv al PC Mehedinţi ne-a spus că la nivel local nu există nimic parafat între PC şi PNL. „Nu există niciun protocol semnat între PC Mehedinţi şi PNL Mehedinţi în care noi să fim obligaţi să susţinem un liberal ca viceprimar la Severin. Noi nu avem niciun fel de vice la CJ Mehedinţi, niciun viceprimar la Severin, n-am avut niciun loc eligibil în Parlament, drept pentru care PC Mehedinţi n-are nicio obligaţie faţă de liberali. Eu, unul, nu voi vota în cadrul CL Severin schimbarea viceprimarului Vâlcu cu Cârjan”, ne-a mai spus consilierul local PC Alin Budulan. Nu doar între conservatorii şi liberalii mehedinţeni planează umbra protocolului suspendat, ci şi între cele două mari forţe din USL Mehedinţi, PSD şi PNL, partidele conduse de Duicu şi Vela neavând până la această oră un act care să garanteze conlucrarea în cadrul Uniunii Social Liberale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...