Sport

Fotbal, Liga a II-a

Alro şi FC Olt fuzionează

Patronul de la FC Olt, Claudiu Postolache va fi acţionarul majoritar al noii echipe

Slatina ar putea avea o singură formaţie de Liga a II-a în sezonul 2012-2013, pentru că Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului intenţionează să nu mai aloce bani pentru echipa locală.

După o stagiune în care Alro a primit sume importante, dar obiectivul promovării în Liga I a fost ratat, din viitoarea ediţie de campionat autorităţile vor să asigure doar infrastructura pentru fotbal. Banii vor veni din mediul privat, iar în acest sens cele două formaţii ale judeţului vor fuziona. De noua echipă se vor ocupa actualii finanţatori de la FC Olt, spune primarul Slatinei, Darius Vâlcov.
„Alro şi FC Olt vrem să fuzioneze. Vrem ca investitorul privat de la FC Olt să se ocupe de echipă, iar noi şi Consiliul Judeţean să asigurăm baza sportivă. Adică tot ce înseamnă cazarea sportivilor, stadionul „1 Mai” şi terenuri pentru copii”
Vâlcov a precizat că în această situaţie obiectivul pentru noul sezon nu va mai fi promovarea în primul eşalon.
„Nu mai vrem să susţinem noi financiar decât baza sportivă şi cel mult cazarea şi hrana sportivilor, dar nu salarii, nu arbitraj, nu alte lucruri. Şi asta s-o preia privatul, pentru că totuşi avem două echipe în B şi n-avem niciuna în A. Dar şi ideea pe care se merge este să nu mai punem condiţia ca anul viitor să promoveze, să-i lăsăm doi-trei ani”
Deşi cei de la Alro şi-au stabilit ca obiectiv promovarea, formaţia slătineană s-a regăsit pe lista cluburilor care nu au primit licenţa pentru Liga I.
Aluminiştii au încheiat ediţia de campionat 2011-2012 pe locul al cincilea. FC Olt s-a situat la finalul sezonului pe poziţia a 13-a şi a reuşit salvarea de la retrogradare.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...