Ultima Oră

Ramona Mănescu şi Nini Săpunaru, propunerile PNL pentru Transporturi

Premierul Victor Ponta este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt nominalizările pe care PNL le va înainta premierului Victor Ponta a anunţat, duminică, preşedintele PNL Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens.

"Am facut BPN o propunere cuprinzând două nume: Nini Săpunaru, propunere despre care s-a şi discutat în presă, o propunere pe care am făcut-o, am menţinut-o deoarece, si asta a fost şi părerea unanimă a colegilor, atâta vreme cât considerăm că un om are datele necesare pentru a fi un candidat şi ministru bun. Atâta vreme cât nu noi, ci public nu se cunoaşte ceva concret care să poată fi imputat acestui om, nu vom ceda niciodata ameninţărilor cu un soi de şantaj mediatic în care unii s-au specializat. Am păstat propunerea Nini Sapunaru bazându-ne pe experienţa politică a acestui om, pe experienţa sa la nivelul administraţie centrale. A fost parlamentar 3 mandate, preşedinte de organizaţie, a exercitat şi exercită funcţii la nivelul Parlamentului", a spus Crin Antonescu.

"Am adaugat inca o varianta avand in vedere complexitatea, dificultatea si multiplele fatete de abordare si am adaugat inca o varianta in persoana doamnei Ramona Manescu. Este un europarlamentar binecunoscut, in PNL apreciat pentrut activitate. Are competente in zona unor tematici foarte importante: fonduri europene, politici regionale, experienta internationala, anvergura, care functie de modul in care gandim exercitiul in fruntea unui asemenea minister poate sa aiba", a explicat preşedintele PNL de ce au fost făcute două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor.
Vicepreşedintele Relu Fenechiu a declarat că este de părere că preşedintele Traian Băsescu nu se va opune numirii Ramonei Mănescu în fruntea Ministerului Transporturilor, adăugând că luni Transporturile vor avea un nou ministru.

Majoritatea membrilor BPN al PNL au votat această variantă, împotrivă pronunţându-se 15 membri ai BPN, au precizat surse liberale.

"Cel mai mult o recomandă cunoştinţele pe care le-a acumulat în ceea ce priveşte fondurile europene şi relaţiile pe care le-a căpătat în calitate de europarlamentar la Bruxelles", a mai spus Relu Fenechiu.

Ramona Mănescu este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007. Este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegaţiile Parlamentului Eurpean pentru relaţiile cu Peninsula Arabică şi Japonia.

Mănescu este membră a Partidului Naţional Liberal din anul 1990.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...