Ultima Oră

Fenechiu, avertisment pentru pretendenţii MT: Dacă nu eşti lângă politicienii care trebuie, rişti să îţi apară dosare din neant la DNA!

Stricteţe: Nu dăm la schimb Transporturile pentru alt minister!

Din postura de Stan Păţitul, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, se aşteaptă ca şi următorul liberal nominalizat la şefia MT să devină ţintă sigură pentru procurorii anticorupţie. “Nu doresc să comentez şansele celor trei: Nicoară, Atanasiu şi Buican la ocuparea funcţie de ministru al Transporturilor. Ceea ce pot să spun este că dacă nu te afli lângă politicienii care trebuie, rişti să îţi apară dosare din neant la DNA!”, avertizează Fenechiu.

Cu toate acestea, fosta mână dreaptă a lui Antonescu respinge din start liniştirea apelor în cabinetul Ponta printr-un schimb de ministere: “Nu dăm la schimb Transporturile pentru alt minister!”, a declarat sec Relu Fenechiu.

După ce Ovidiu Silaghi a anunţat că îşi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, alte trei nume au fost vehiculate în cercurile de la vârful partidului: senatorul clujean Marius Nicoară, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu şi deputatul vâlcean Cristian Buican.

Valoarea mea, valoarea mea!

"De obicei îmi aleg rivalii politici din alte partide. Mă simt onorat dacă un coleg din PNL a considerat că îi sunt rival într-o competiţie internă. Înseamnă că mi s-a recunoscut valoarea", fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, comentând relaţia sa cu deputatul PNL de Vâlcea Cristian Buican.

Pretenţie: fără amatori la şefia ministerului

Din punctul său de vedere, Fenechiu insistă pe nominalizarea unui liberal cu vechime în administraţie şi cu competenţe în derularea proceselor de privatizare şi de absorbţie a fondurilor europene. “Ministerul traversează cea mai grea perioadă din istoria sa. Privatizări ale unor companii foarte importante, restructurări în alte companii mari şi problema absorbţiei miliardelor de euro prin proiecte cu finanţare europeană. În fruntea ministerului trebuie pus un om cu experienţă. Nu ne permitem luxul de a pune un ministru care mai are de învăţat. Trebuie să fim foarte atenţi cu nominalizarea viitorului ministru”, consideră Relu Fenechiu. Caracterizarea sumară făcută de fostul şef al Transporturilor l-ar da favorit, în primă fază, pe Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în guvernul Tăriceanu şi fost preşedinte AVAS în cadrul aceluiaşi cabinet. În urmă cu un an, însă, DNA Cluj a dispus începerea urmăririi penale împotriva liderului PNL Alba pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Cât despre Cristian Buican, acesta cu greu poate intra în graţiile lui Fenechiu, rivalitatea dintre cei doi culminând la sfârşitul lui 2012 cu salutul cordial: „Ce mai faci, baroane?”, adresat de ieşean colegului său din Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...