Ultima Oră

Transporturi de carne, fără documente legale

147 tone de carne de pasăre, confiscate de poliţiştii din Dolj şi Olt

Aproape 150 tone de carne de pasăre, aduse din Olanda pentru firme-fantomă din România, au fost ridicate de poliţisti, vineri, în urma unei acţiuni desfăşurate în Dolj şi Olt pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei şi achiziţiilor intracomunitare.

Poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, împreună cu poliţişti de la serviciile de investigare a fraudelor şi serviciile rutiere din Dolj şi Olt şi poliţişti de la Poliţia oraşului Curtici, au făcut, vineri, controale pentru identificarea în trafic a mijloacelor de transport suspectate că transportă mărfuri către beneficiari, respectiv societăţi comerciale româneşti asupra cărora existau date că sunt implicate în fraude şi activităţi evazioniste, se arată într-un comunicat de presă al poliţiei române.

Astfel, au fost identificate şapte autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agenţi economici din România care funcţionau pe principiului firmelor-fantomă, 147 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro, precizează sursa citată.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, pentru aceeaşi cantitate de marfă transportată, conducătorii auto aveau asupra lor documente de transport cu dublă destinaţie.

Marfa a fost ridicată, urmând să fie valorificată conform procedurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...