Actualitate

Alegeri locale 2012

Bursa şpăgilor în sudul Vâlcii

10 lei, saci de îngrăşământ, nutreţuri combinate; toate armele de convingere a electoratului au fost puse în aplicare de candidaţii din sudul Vâlcii

La Tetoiu- Vâlcea, cea mai mare secţie electorală, cea din satul Ţepeşti, cumulând peste 800 de persoane cu drept de vot înscrise pe listă, avea deja la ora 10:00, peste 12% din voturi strânse în urnă. Pe lângă metoda maşinilor de cărăuşie, candidaţii din zonă au apelat şi la mijloace de convingere în masă a electoratului. Astfel, conform declaraţiilor reprezentanţilor PNL din zonă, uneperistul Constantin Neagoe a încercat să cumpere voturi de la populaţia îmbătrânită cu doar 10 lei.

În comuna Grădiştea, satul Obislavu, la ora 11:30 era deja coadă la intrarea în secţia de votare. Din 1.200 de alegători, la ora menţionată, votaseră deja 200.

În comuna Livezi, la ora 13:00, secţia din satul Pârâienii de Mijloc adunase deja 232 de voturi din aproximativ 900. Dorinţa de vot a livezenilor, conform spuselor reprezentanţilor PP-DD şi UNPR, a fost sporită şi de micile atenţii împărţite de primarul Ştefan Verdeş, candidat USL, care nu s-a zgârcit la pungă şi a împărţit prin sat saci de îngrăşământ şi de nutreţuri combinate. Ca urmare a acţiunii în forţă, reprezentanţii candidatului de prin secţiile de votare s-au simţit obligaţi să verifice, sub pretextul ajutorului acordat bătrânilor veniţi la vot, şi efectul mitei electorale. Astfel, în secţiile din Livezi, în anumite cazuri, buletinele de vot au fost puricate atent de cei care ajutau persoanele în vârstă să îşi plaseze votul în urna corespunzătoare. În tot acest timp, poliţiştii repartizaţi pe secţiile de votare supravegheau atent procesul electoral de la umbra pomilor plantaţi la vreo 15-20 de metri distanţă de intrarea în secţie (foto).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...