Politică

Incidente electorale la Vâlcea: vot întrerupt la Bălceşti şi sesizări pe bandă rulantă

Prezenţa la vot în judeţ era la ora 10.00 de 10,30 la sută, plasând Vâlcea pe locul 21 pe ţară, în timp ce procentul în municipiul Râmnicu Vâlcea era de 8,5 la sută.

La secţia nr.5 din Bălceşti procesul de vot a fost întrerupt pentru câteva minute, după ce o ştampilă de vot a dispărut. Deşi votul a fost reluat oamenii legii încearcă în continuare să găsească ştampila. Nici la secţia nr. 3 Cheia nu este linişte. Un bărbat de 70 de ani a fost descoperit cu trei buletine de vot xeroxate, însemnate cu carioca în dreptului unui partid. Bătrânul nu a mai apucat să voteze, după ce preşedintele secţiei de votare a observat cele trei buletine în buzunarul acestuia. Oamenii legii fac cercetări pentru a afla de unde a obţinut persoana respectivă cele trei buletine.

Scandal la Prundeni: un candidat la CL reclamă comportamentul poliţiştilor

De asemenea, poliţiştii au primit trei sesizări potrivit cărora mai multe persoane ar încerca să influenţeze oamenii care intră în secţiile de votare din municipiul Râmnicu Vâlcea şi Pietrari. Situaţia este tensionată şi în localitatea vâlceană Prundeni, după ce azi noapte oamenii legii au primit o sesizare potrivit căreia mai multe persoane au rupt şi au distrus afişe electorale. „Având în vedere cele sesizate, echipa de cercetare a evenimentelor electorale a Secţiei 4 Politie Rurală Prundeni s-a deplasat la faţa locului unde a identificat un autoturism Dacia, staţionând pe un drum lateral, în care se aflau un candidat la Consiliul Local Prundeni şi un minor de 16 ani, din aceeaşi localitate. În urma verificării autoturismului, au fost găsite 17 cereri de solicitare a urnei mobile, aparţinând unor cetăţeni din localitate. Totodată, poliţiştii au stabilit că aspectele sesizate cu privire la distrugerea de materiale de propagandă electorală nu se confirmă”, a declarat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Pentru clarificarea situaţiei depistate, poliţiştii i-au condus pe aceştia la sediul secţiei de poliţie. Candidatul la Consiliul Local a reclamat comportamentul poliţiştilor pe timpul verificărilor efectuate de către aceştia iar acum Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări pentru purtarea abuzivă a poliţiştilor, urmând a se pronunţa cu privire la toate aspectele semnalate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

10.06.2012 - 15:33alexandra:pai deh Dana....doar traim in Romania.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...