Politică

Liberalii vor capul şefului IPJ Mehedinţi

Cioara vopsită: Liberalul Mîţu a adus corpul de control peste comisarul şef Ponea

După ce a fost prins băut la volan şi s-a ales cu permisul suspendat şi amendă fostul prefect Ion Mîţu care acum a trecut în barca liberalilor a sesizat la ministrul Radu Stroe că i s-ar fi făcut o nedreptate întrucât maşina în care se afla la volan ar fi fost staţionată şi nu în trafic . Reclamaţia lui Mîţu l-a făcut pe ministrul Stroe să percuteze rapid şi să trimită imediat corpul de control la IPJ Mehedinţi pentru a-i găsi bube-n cap şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisar şef Ştefan Ponea.

Sâmbătă, 29 iunie 2013, într-o discreţie totală 3 persoane din corpul de control al ministrului MAI Radu Stroe au sosit la IPJMehedinţi pentru a ancheta dacă forţele de poliţie implicate în acţiunea în care fostul prefect Mîţu a fost prins băut la volan au acţionat conform legii şi nu s-au abătut de la reguli şi proceduri. În ziua cu pricina şeful IPJ Mehedinţi era plecat la Craiova aşa că oamenii lui Stroe l-au sunat şi l-au chemat la unitate. Ulterior pe lângă Ponea au fost anchetaţi şi verificaţi toţi poliţiştii de la ordine publică şi rutieră implicaţi în acţiunea din ziua de 15 iunie 2013. S-au întocmit rapoarte şi s-au făcut xerocopii după toate documentele care au stat la baza acţiunii.

Luaţi prin surprindere

Nervii au fost întinşi la maxim întrucât mulţi poliţişti au fost nevoiţi să vină să dea cu subsemnatul din concedii. Oamenii lui Stroe vor să-l prindă pe picior greşit pe Ponea pe considerentul că subordonaţii săi de pe rutieră care l-au sancţionat pe Mîţu ar fi greşit, întrucât acesta era băut şi pe scaunul şoferului, însă ar fi fost „staţionat”. Pe de altă parte, surse din poliţie susţin că Mîţu se afla la volan în trafic când a fost oprit de echipajul de poliţie. El a fost depistat în urma analizelor de sânge cu o alcoolemie de 0,70 la mie alcool în sânge. Potrivit legii, de la peste 0,80 la mie se întocmeşte dosar penal, aşa că Mîţu a fost sancţionat cu amendă şi cu permisul auto suspendat pe 3 luni. Tot în acea noapte, poliţiştii l-au prins beat la volan şi pe fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Andi Nodiţ, a cărui alcoolemie a fost de 1,25 la mie alcool în sânge. El s-a ales nu numai cu permisul suspendat, ci şi cu dosar penal. Conducerea IPJ Mehedinţi a refuzat să ne prezinte un punct de vedere referitor la controlul intern pe motiv că rezultatele vor fi făcute publice la nivelul Ministerului. Surse de încredere susţin că, de fapt, miza ar fi înlocuirea din funcţie a lui Ponea cu un ofiţer de poliţie agreat de PNL, partid din care face parte şi ministrul Internelor, Radu Stroe. Pe de altă parte aceleaşi surse suţin că preşedintele PSD Mehedinţi Adrian Duicu, nu-i va lăsa pe liberali să-şi bage coada în IPJ Mehedinţi, mai ales că Ponea este văzut bine de şefii lui din cadrul IGPR pentru rezultatele bune obţinute de-a lungul anilor la nivel de Inspectorat Judeţean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

03.07.2013 - 11:49severinean:ii vor capul pt ca este sclavul lui duicu

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...