Politică

Alegeri locale 2012

Scandal cu iz de furtişag la vot în Mădulari

Doi preşedinţi de secţii de votare au fost surprinşi făcând campanie pe faţă primarului Gheorghe Florescu

Sorin Nica şi Ilie Bălan, preşedinţii secţiilor de votare Nr. 1, respectiv Nr. 2 din comuna vâlceană Mădulari au fost surprinşi de reprezentanţii organizaţiei locale PNL făcând fără vreo jenă campanie primarului în funcţie, pedelistul Gheorghe Florescu.

Împotriva celor doi a fost depusă o contestaţie acceptată de preşedintele circumscripţiei electorale din comună Florinela Gheorghiţă, dar respinsă în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea. Abia după intervenţia Biroului Electoral Central (BEC) situaţia a revenit la normal, magistraţii vâlceni acceptând să efectueze o altă tragere la sorţi pentru desemnarea altor preşedinţi de secţii de votare în Mădulari.

Intervenţie BEC pentru respectarea legii

Prima hotărâre adoptată de magistraţii din Tribunalul Vâlcea i-a uimit şi pe reprezentanţii BEJ Vâlcea. „Legea spune clar că în acest caz se organizează o nouă tragere la sorţi. În prima fază judecătorul nu şi-a motivat nici măcar hotărârea. Am trimis o adresă şi către Biroul Electoral Central pentru a cere lămuriri pentru o astfel de situaţie. Nu a mai fost nevoie să aşteptăm răspunsul lor pentru că în cele din urmă s-a admis organizarea unei noi trageri la sorţi”, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEJ Vâlcea, avocatul Mihai Mihalache.

Cei doi preşedinţi prinşi în posturi de cărăuş şi rapsod electoral

În timp ce Ilie Bălan a fost fotografiat conducând o camionetă în caravana electorală organizată de primarul Florescu, Sorin Nica şi-a dat şi mai mult în petec punându-şi la bătaie talentul vocal pentru ridicarea în slăvi a edilului. Cu ocazia lansării oficiale a candidatului Gheorghe Florescu, Nica, lăutar de ocazie prin comună, i-a dedicat un imn primarului.

„El a urât întotdeauna
Nedreptatea şi minciuna
Şi a pus mereu în faţă
Omul cel cinstit în viaţă

Să trăiască dom’ primar
Că este om gospodar
Face tot ce are în minte
Şi cu el dăm înainte

Că astăzi la inaugurare
Primaru’ e cel mai tare
Ca Florescu nu e altu’
El petrece cu tot satu’”

sunt versurile creaţiei lansate de Sorin Nica. În comuna Mădulari, principalul contracandidat al primarului este liberalul Cristian Popa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...