Inedit

Valea Lotrului, inundată de valuri de adrenalină

A treia etapă de Hard Enduro din Cupa Românie se va desfăşura în Vâlcea

Peste 200 de motociclişti sunt aşteptaţi în weekendul dintre 20-22 iulie pe Valea Lotrului în cadrul celei de-a III-a etape organizate de Federaţia Română de Motociclism în cadrul Cupei României de Hard Enduro, contând în clasamentul general al Campionatului de Hard Enduro al României. Competiţia „Enduro-Maniaco-Depresiv” a fost iniţiată în urmă cu şase ani de un grup de bikeri vâlceni, abia anul acesta fiind înscrisă în calendarul competiţional al federaţiei naţionale de profil.

Valea Lotrului, invadată de turişti pentru un weekend

Pe lângă cei 200 de concurenţi care şi-au anunţat prezenţa la competiţia organizată în Munţii Lotrului, organizatorii mizează pe atragerea unor alte câteva sute de turişti veniţi să urmărească cu sufletul la gură salturile acrobatice şi căzăturile spectaculoase ale participanţilor. „Acum jucăm în liga mare. Am avut într-adevăr alte cinci competiţii zonale desfăşurate sub denumirea „Enduro- Maniaco-Depresiv”, dar din acest an suntem prinşi în calendarul competiţional al Cupei României de Hard Enduro organizată de Federaţie. Pe lângă cei 200 de concurenţi români, cu participări la competiţii precum Red Bull Romaniacs, Raliul Faraonilor, Paris-Dakar sau Erzberg, şi-au anunţat prezenţa aproximativ 50 de spotivi de la cluburi de profil din Ungaria, Bulgaria, Germania, Anglia, Austria, Grecia şi sportivi independenţi din majoritatea ţărilor nordice. Pe lângă aceştia, sperăm ca în cele trei zile de concurs numărul participanţilor la eveniment să atingă cifra de şase sute de persoane, având-i în vedere pe organizatori, reprezentanţi ai Jandarmeriei, membri ai Federaţiei Române de Motocross, oficiali guvernamentali, voluntari, presă şi, bineînţeles, public spectator. Este cu adevărat o invazie de turişti pe Valea Lotrului. Practic, este un mod de a promova turismul în Vâlcea prin metode mai puţin convenţionale”, explică PR-ul clubului Free Bike Team, Cătălin Scobiola.

Grad de dificultate maxim

Concursul va avea trei probe însumând nu mai puţin de 170 de kilometri de teren accidentat, cu obstacole naturale greu de depăşit, garantând astfel spectaculozitatea show-ului la care vor asista spectatorii. „Gradul de difi cultate este maxim. Chiar şi la prima probă, Prologul, în care se va stabili departajarea concurenţilor la start avem numai obstacole naturale care vor da de furcă celor înscrişi în concurs. A doua zi va fi parcurs un traseu de 110 km, practic, o buclă efectuată pe Valea Lotrului, iar ultima zi a competiţiei are în program un traseu de 55 de km, urmat de festivitatea de premiere. Nu sunt premii foarte mari, dar cred că vor fi utile celor ce vor ocupa un loc pe podium. Se cifrează la aproximativ 4.000 euro şi constau în special în produse: o remorcă pentru motociclete, accesorii, echipament de protecţie etc”, explică Ana Ene, membru al clubului organizator.

În spatele organizatorilor strânşi în clubul Free Bike Team Râmnicu Vâlcea s-au aliniat, în calitate de parteneri, Instituţia Prefectului Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Primăria Voineasa, Primăria Malaia, Clubul Rotaract Râmnicu Vâlcea şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, scopul final fiind acela de a promova într-un mod inedit turismul de pe Valea Lotrului.

Concert surpriză şi vedete în concurs

Nu doar premiile şi sălbăticia traseului vor încânta sufletul bikerilor care vor lua startul la „Enduro-Maniaco-Depresiv”. Trupa rock „Antract” a anunţat că va susţine un concert surpriză pentru participanţi la finalul competiţiei, iar mai mulţi concurenţi care stăpânesc destul de bine chitara şi-au anunţat intenţia de a urca alături de Paur şi Bobiţă Cătuşanu pe scenă. De asemenea, vedeta TV Dani Oţil şi-a anunţat intenţia de a intra în concurs la proba „profi ”.

Zona Voineasa, mană cerească pentru bikerii pasionaţi de enduro

Nordul Vâlcii nu este exploatat pentru prima dată de cluburile de motociclism pentru stabilirea unor trasee de hard enduro. Anul trecut, la iniţiativa sibianului de origine austriacă Martin Freinademetz, o etapă a competiţiei internaţionale Red Bull Romaniacs s-a desfăşurat pe un traseu de lângă Voineasa. Anul acesta, organizatorii au anunţat că vor să îşi testeze din nou motoarele pe Valea Lotrului. „Traseul şi zona au fost selectate atât pentru gradul ridicat de dificultate, cât şi pentru oportunitatea reprezentată de numărul spaţiilor de cazare din zonă. Identificasem şi alte zone cu potenţial pentru derularea unei astfel de competiţii, dar, din păcate, nu avem infrastructura turistică necesară organizării unei competiţii de asemenea amploare. Am verificat numărul spaţiilor de cazare şi cred că vom trece acest test cu brio. Nu vor fi toţi cazaţi în Voineasa, vom apela şi la pensiunile din Brezoi şi Malaia”, a explicat Cătălin Scobiola. De asemenea, un alt criteriu în stabilirea zonei a fost numărul mic de aprobări şi autorizaţii necesar pentru stabilirea traseului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...