Ultima Oră

Procurorul turnător, dat pe mâna judecătorilor

Dragoş Cristian Cerăceanu a dezvăluit unei persoane cercetate că este interceptată

Procurorii DNA au decis trimiterea în instanţă a procurorului Dragoş Cristian Cerăceanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru că a anunţat o persoană cercetată într-un dosar că este interceptată şi va fi reţinută. Cerăceanu este acuzat de procurorii anticorupţie de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, în 29 şi 30 ianuarie, procurorul Cerăceanu "a folosit în mod direct, informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, deţinute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova într-un dosar penal aflat în instrumentarea altui procuror, informaţii despre care a avut cunoştinţă în mod legal, în cadrul activităţii de serviciu, încunoştinţând persoana învinuită în acel dosar că îi sunt interceptate convorbirile telefonice şi că se va dispune faţă de ea măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore".
Procurorii DNA susţin că magistratul a transmis respectivele informaţii persoanei cercetate, în scopul obţinerii de avantaje nepatrimoniale.
Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Craiova.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât joi suspendarea din funcţie a lui Dragoş Cristian Cerăceanu, începând cu 6 iunie, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.06.2013 - 17:53Dambovita:O PERSOANA EXCEPŢIONALA. Un caracter deosebit si un magistrat cu multa experienta. In viata, nu poti ,, eticheta,, o persoana pt viata privata. Profesional, o capacitate. Pacat, dar nu facem o tragedie din asta. Persoana, caracterul si felul de a fi nu se schimba dintr-o greşeala a vieţii. Sa fi domn e o întâmplare, sa fi domn, e lucru mare!

12.06.2013 - 17:27Andra:Cunosc persoana si este un adevarat profesionist, un tip extraordinar. Nu putem judeca o persona dupa viata particulara. Profesional, este o capacitate. Un tip doxa. Oricui i se poate întampla, mai barbatilor. Niciodata sa nu te bucuri de raul altuia. Repet, profesional este doxa de carte. Are 2 facultati

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...