Actualitate

Funcţionarea pârtiei de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului, în pericol

În ultimele două săptămâni, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican a întreprins o serie de demersuri în vederea soluţionării situaţiei delicate în care se găseşte domeniul schiabil de la Vidra-Obârşia Lotrului. În prezent, lucrările efectuate nu sunt decontate în totalitate, fapt ce pune în pericol funcţionarea pârtiei de schi, iar răbdarea constructorilor a ajuns la limită. De asemenea, continuarea şi extinderea lucrărilor, conform planului iniţial aprobat, trebuie să reprezinte o prioritate a autorităţilor centrale, judeţene şi locale.

În cadrul a două întâlniri succesive pe care le-a avut cu ministrul Finanţelor Publice, Cristian Buican a prezentat domnului ministru Daniel Chiţoiu situaţia domeniului schiabil şi i-a solicitat ajutorul în vederea achitării plăţilor restante. Totodată, deputatul liberal i-a cerut sprijinul Ministrului Finanţelor Publice pentru continuarea lucrărilor la domeniul schiabil, finalizarea acestuia reprezentând una din priorităţile mandatului parlamentarului Colegiului de Nord.

Prin intermediul unei interpelări adresate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, deputatul Cristian Buican i-a adus la cunoştinţă şi ministrului Liviu Dragnea situaţia restanţelor la lucrările deja efectuate de la pârtia de schi Vidra-Obârşia Lotrului, şi i-a argumentat necesitatea continuării investiţiei, finalizarea integrală a planurilor iniţiale putând reprezenta un exemplu de urmat al unui proiect de dezvoltare regională, acest domeniu schiabil fiind benefic pentru judeţele Vâlcea, Hunedoara, Sibiu, Alba, Gorj şi chiar Argeş, Olt şi Dolj.

„S-a demonstrat în această iarnă că investiţia în domeniul schiabil de la Vidra-Obârşia Lotrului este una profitabilă, mii de turişti venind la Voineasa din aproape toate judeţe ale ţării. Chiar mass-media naţională şi locală a intervievat schiori din Germania, Cehia, Italia şi SUA. Consider că această investiţie reprezintă calea de urmat pentru dezvoltarea nordului judeţului Vâlcea şi tocmai de aceea afirm că este obligatoriu ca ea să fie continuată. Evident că niciun constructor din lumea asta nu va mai lucra la acest obiectiv până când nu se vor achita restanţele, care sunt destul de mari şi, în sensul acesta, am întreprins mai multe demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi la cel al Finanţelor Publice pentru a se găsi cele mai bune soluţii pentru deblocarea situaţiei actuale. Voi continua să militez pentru domeniul schiabil Vidra-Obârşia Lotrului şi sper să primesc ajutor de la toţi factorii responsabili şi cu influenţă”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...