Sport

Fotbal, Liga a II-a

Damila nu a primit licenţa

Clubul vâlcean nu este afiliat de trei ani consecutiv la FRF şi abia din sezonul viitor poate ataca promovarea

Federaţia Română de Fotbal a emis azi un comunicat în care a anunţat că a încheiat procesul de licenţiere al echipelor din Liga a II-a.

Printre formaţiile care au solicitat licenţă pentru participarea în viitorul sezon al Ligii I, doar şase au primit-o, altora cinci fiindu-le refuzată, printre care şi echipa vâlceană Damila. Federaţia a respins apelul Damilei, explicând că actuala societate la care este înregistrat clubul nu are cei trei ani consecutivi obligatorii. Reprezentaţii clubului au încercat fără succes să demonstreze că actuala SC Fotbal Club Damila Măciuca SA este continuatorul în drepturi al Asociaţiei Sportive Damila. Restul crietriilor de licenţere erau îndeplinite de clubul vâlcean.

Întregul răspuns oficial al Federaţiei poate fi văzut pe siteul oficial al FRF, la adresa următoare: http://www.frf.ro/sites/default/files/sites/default/Decizia%20nr.%206%20Fotbal%20Club%20Damila%20Maciuca%20SA%202013.pdf

”Clubul de fotbal Damila a indeplinit cerintele solicitate pentru dosarul de licentiere pentru Liga 1, mai putin conditia prin care se dovedeste ca echipa are <<calitatea de membru afiliat al FRF de cel putin trei ani consecutivi>>. Cand am promovat in Liga a-3-a, noi ne-am schimbat denumirea (n.a. la 01.07.2011) din Asociatia Sportiva Damila in SC Fotbal Club Damila Maciuca, ocazie cu care ne-am si afiliat la FRF, obtinand un certificat de identificare sportiva. Trebuie precizat ca, Damila a indeplinit cel mai important criteriu cerut de Comisia de licentiere, respectiv cel financiar. Atat fosta Asociatie Sportiva cat si actuala forma de organizare a clubului nu au avut niciodata datorii la stat, la jucatori, la antrenori, la furnizori, sau la FRF“, a declarat Lucian Munteanu, preşedintele clubului.


Iată echipele cărora le-a fost acordată licenţa pentru participarea la campionatul naţional Liga I, în sezonul 2013-2014:

Fotbal Club Botoşani (S I)
Asociaţia Fotbal Club Săgeata Năvodari (S I)
Clubul de Fotbal Brăila SA (S I)
Asociaţia Sport Club Corona 2010 Braşov (S II)
Asociaţia Club Sportiv ACS Poli Timişoara (S II)
Clubul Sportiv Fotbal Club Bihor Oradea (S II)

Li s-a refuzat acordarea licenţei următoarelor cluburi:

Fotbal Club Delta (S I)
SC Fotbal Club UTA SA (S II)
SC Damila Măciuca SA (S II)
Fotbal Club Argeş SA (S II)
Asociaţia Fotbal Club Municipal Târgu Mureş (S II)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...