Ultima Oră

Percheziţii într-un caz de evaziune fiscală în Mehedinţi

Şeful DGFP Mehedinţi, fostul şef al Gărzii Financiare şi Sorin Duducea, învinuiţi pentru evaziune

UPDATE:

Şase persoane, printre care şi Sorinel Duducea, regele asfaltului din Mehedinţi, au fost arestate preventiv vineri, în baza unor mandate emise de Tribunalul Dolj.

Procurorii DIICOT Craiova l-au reţinut pe Viorel Sorinel Duducea, cunoscut drept «regele asfaltului» din Mehedinţi, alături de Bretian Tănase, Anca Tănase, Costin Iulian Lupu, Claudiu Costel Tutunaru, Emil Fruntelată şi Nicu Bogdan, în urma unor descinderi făcute miercuri în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt.

Aceştia au fost prezentaţi joi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a amânat judecarea pentru vineri, din lipsă de apărare. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis vineri mandate de arestare pe 29 de zile pentru şase dintre inculpaţi, faţă de Bretian Tănase fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

..........................

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri, în Olt, Dolj şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane euro, în care sunt vizaţi şi directorul Direcţiei de Finanţe Mehedinţi, comisari de la Garda Financiară Mehedinţi şi fostul director al Direcţiei de Drumuri Mehedinţi Sorin Duducea.

Procurorii DIICOT spun că gruparea specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani şi vizată de descinderile din Mehedinţi, Dolj şi Olt a creat un prejudiciu de peste 2,2 milioane euro, fiind sprijinită de un comisar şef al Gărzii Financiare Mehedinţi şi de un director de la Direcţia de Finanţe.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane şi specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Miercuri dimineaţă au avut loc 24 de percheziţii domiciliare în Mehedinţi (21), Dolj (1) şi Olt (2), la locuinţele persoanelor suspectate în acest caz, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

DIICOT: Gruparea de evaziune fiscală era sprijinită de un director de la Finanţe şi de un comisar-şef

Conform sursei citate, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizând mai multe societăţi comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 de lei, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat impozitul pe profit.

"Activitatea infracţională a fost sprijinită de către un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi un director executiv în cadrul DGFP Mehedinţi. Prejudiciul cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depaşeste suma de 2.200.000 de euro", mai spun procurorii DIICOT.
În acst caz, vor fi duse la audieri la DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova un număr de 21 de persoane.

Surse din rândul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX că printre persoanele vizate în acest dosar ar fi şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Mehedinţi, Violeta Crăciun, dar şi mai mulţi comisari de la Garda Financiară Mehedinţi.

Aceleaşi surse spuneau că au avut loc percheziţii şi la locuinţa şi sediul firmei fostului director al Direcţiei de Drumuri Naţionale Mehedinţi Sorin Duducea, a cărui firmă de construcţii, Via Vita Construcţii, a derulat de-a lungul timpului contracte cu mai multe administraţii publice din judeţul Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor.

De asemenea, au avut loc descinderi la Strehaia, la locuinţele unor romi care ar deţine societăţi despre care există suspiciuni că au emis facturi fictive către societatea Via Vita, pentru diverse servicii şi mărfuri, fără a plăti TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi desfăşoară, miercuri dimineaţă, 25 de percheziţii în Mehedinţi, la Strehaia şi Drobeta Turnu Severin, dar şi în Olt, Dolj şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, printre persoanele vizate în acest dosar ar fi şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Mehedinţi, Violeta Crăciun, dar şi mai mulţi comisari de la Garda Financiară Mehedinţi, care ar urma să fie duşi la audieri la DIICOT Craiova.

Poliţiştii au descins, miercuri dimineaţa, la locuinţa şi sediul firmei fostului director al Direcţiei de Drumuri Naţionale Mehedinţi Sorin Duducea, a cărui firmă de construcţii, Via Vita Construcţii, a derulat de-a lungul timpului contracte cu mai multe administraţii publice din judeţul Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor.

La Strehaia, descinderile au loc la locuinţele unor romi care ar deţine societăţi despre care există suspiciuni că au emis facturi fictive către societatea Via Vita, pentru diverse servicii şi mărfuri, fără a plăti TVA şi impozit pe profit.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...