Ultima Oră

Selecţie cu trei criterii pentru privatizarea Oltchim

Siteul Ministerului Economiei a publicat luni, 03 iunie, documentul cuprinzând procedura de selecţie a ofertelor pentru privatizarea Oltchim. Varianta unui al doilea combinat chimic, funcţional, denumit Oltchim SPV este cea agreată de administratorii juridici Rominsolv şi BDO Business Restructuring. "Din structura actuală a Oltchim SA se desprinde o structură funcţională din punct de vedere tehnic şi productiv care va reprezenta Oltchim SPV, societate cu personalitate juridică distinctă de Oltchim SA. Oltchim SPV va fi o societate având ca asocit unic Oltchim SPV-societate în insolvenţă, cu aport integral, constituit de aceasta din urmă, sub forma de aport în natură şi numerar. Înschimbul activelor transferate la Oltchim SPV, Oltchim SA- societate în insolvenţă, va primi totalitatea părţilor sociale emise de Oltchim SPV. Având în vedere că asupra activului funcţional al Oltchim SA sunt constituite drepturi de garanţie mobiliară sau imobiliară, asupra părţilor sociale deţinute la Oltchim SPV se va constitui un drept de garanţie similar şi proporţional cu garanţiadeţinută de fiecare creditor în parte", se arată în document.

Trei criterii de selecţie

Investitorii eligibili, pentru a intra la masa negocierilor pentru Oltchim SPV, treuie să îndeplinească minim următoarele cerinţe:
- să activeze în industria chimică sau petrochimică, sau după caz, să reprezinte fonduri de investiţii sau instituţii financiare cu experienţă managerială şi/sau în industria chimică sau petrochimică;
- să prezinte cel puţin două scrisori de bonitate bancară emise de bănci de prim rang şi scrisori de recomandare semnate de parteneri cu experienţă bonitate similară de pe piaţa de profil;
- să depună scrisoare de intenţie pentru participarea la negocieri.
Termenii şi condiţiile finale ale tranzacţiei vor fi aprobate prin planul de reorganizare al Oltchim SA, care va fi supus aprobării creditorilor şi confirmării judecătorului sindic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...