Politică

Cîlea şi Buican revin la starea de concubinaj impus

Sancţiunile introduse în protocolul USL aştern pacea în butoiul cu pulbere de la Vâlcea

Protocolul USL revine cu surprize pe masa liderilor vâlceni Ion Cîlea (PSD) şi Cristian Buican (PNL). Liberalii şi pesediştii vâlceni vor fi nevoiţi să se iubească mai mult decât la debutul construcţiei USL. Noile reguli incluse în protocolul de coabitare din USL impun o «pax romana» pentru ambele tabere. În Vâlcea, unde situaţia existentă în Uniunea Social-Liberală tindea să degenereze într-un conflict mai serios decât cele declanşate de opozanţi, pacea s-a aşternut pe nepusă masă. „Nu avem niciun comentariu negativ la adresa colegilor din USL. Suntem toţi fani Cîlea”, a declarat, săptămâna trecută, senatorul PNL Adrănel Cotescu. „Orice comentariu la adresa partenerilor noştri se sancţionează cu excluderea din partid. Ni s-a transmis să reglăm problemele în interior”, a confirmat şi consilierul local Eduard Vârlan. De altfel, pacea dictată de Antonescu şi Ponta, de la Bucureşti, va aduce şi unele schimbări în administraţia locală din Râmnicu Vâlcea, unde pesedistul Ion Gigi Matei reuşise să îi detroneze pe colegii de Uniune de la conducerea Primăriei.

Liberalii, la un pas de a recâştiga Primăria Râmnicului

Reluarea protocolului USL şi introducerea sancţiunilor pentru adepţii metodei «Gică Contra» din fiecare componentă a uniunii readuce tabăra liberală de la Râmnic în avantaj. Conform protocolului iniţial al USL, postul de primar în Râmnicu Vâlcea revine pe durata acestui mandat liberalilor, iar primarul interimar pesedist, Ion Gigi Matei, poate fi uşor acuzat de uzurparea poziţiilor deţinute de liberali. Demisia liberalului Gheorghe Ioniţă din poziţia secundă a Executivului Primăriei îl aruncă în faţă pe colegul său, Eduard Vârlan. Desemnat în Biroul Permanent Municipal drept înlocuitor al lui Ioniţă cu un scor de 13-10, Vârlan are şansa să devină şi primarul interimar al Râmnicului.

Demisia liberalului Gheorghe Ioniţă din poziţia secundă a Executivului Primăriei îl aruncă în faţă pe colegul său, Eduard Vârlan. Desemnat în Biroul Permanent Municipal drept înlocuitor al lui Ioniţă, cu un scor de 13-10, Vârlan are şansa să devină şi primarul interimar al Râmnicului.

Rocadă în două etape

Schimbarea poziţiilor în conducerea Executivului Primăriei va fi făcută în două etape. „Săptămâna aceasta se va lua în discuţie doar instalarea mea ca viceprimar. Sigur, noi am transmis factorilor de decizie de la Centru că postul de primar interimar trebuie să revină liberalilor. Acest lucru se va realiza în perioada următoare. Până atunci, însă, trebuie să mă instalez în funcţie, să văd cu ce situaţie mă voi confrunta pe viitor. Nu o să preiau o muncă foarte uşoară în condiţiile în care Executivul va funcţiona în doi oameni, iar situaţia economică a municipiului nu este una fericită. Pentru mine este o provocare. Sper să duc această misiune la capăt cu bine”, a afirmat Eduard Vârlan. Şedinţa extraordinară pentru desemnarea unui viceprimar este programată în cursul acestei săptămâni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...